08 Mayıs 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara24°C

İHRACATÇI FİRMALARA İNOVASYON KOÇU

TİM ve ihracatçı birliklerinin, İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi İnosuit'i hayata geçirdiği ve akademisyen-özel sektör iş birliğiyle firmalarda inovasyon bilincinin geliştirileceği bildirildi.

İhracatçı firmalara inovasyon koçu

17 Ocak 2017 Salı 16:21

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve ihracatçı birliklerinin, İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi İnosuit'i hayata geçirdiği ve akademisyen-özel sektör iş birliğiyle firmalarda inovasyon bilincinin geliştirileceği bildirildi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de inovasyon bilincinin oluşması için 6 yıldır Türkiye İnovasyon Haftası düzenleyen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve ihracatçı birlikleri, ihracatçı firmalarda inovasyon yönetimi konusunda yetkinliği artırmak, katma değerli ürün üretimini ve ihracatını üst seviyeye çıkarmak ve üniversite-sanayi iş birliğini daha da geliştirmek amacıyla İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi İnosuit'i hazırladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hayata geçirilen "İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi"nde Türkiye genelinde 43 firma yer alırken, 43 firmanın 7 tanesi Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri oldu.

Proje kapsamında inovasyon konusunda çalışan üniversiteler ve akademisyenler ile ihracatçı firmalar eşleştirildi.

İnovasyon konusunda deneyimli akademisyenler ile firmaların 11 ay süreyle yürütecekleri iş birliği sayesinde firmalarda inovasyon bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.