30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

'MISIR İLE TİCARET SİYASİ İLİŞKİLERİ DE CANLANDIRACAK'

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Ekinci, Türk-Mısır İş Forumu'na ilişkin, "Mısır ile ticari ilişkilerde yaşanan olumlu gelişmeler, siyasi ilişkileri de canlandıracaktır." dedi.

'Mısır ile ticaret siyasi ilişkileri de canlandıracak'

01 Şubat 2017 Çarşamba 13:04

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Namık Ekinci, Türk-Mısır İş Forumu'ndaki görüşmelere ilişkin izlenimlerini anlattı. 

Mısırlı iş adamlarının kendilerini gayet iyi karşıladıklarını dile getiren Ekinci, şöyle konuştu:

"Görüşmeler gayet güzel geçti. Siyasi anlamda da olumlu bir hava vardı. Ekonomik ilişkilerde yaşanacak olumlu gelişmeler siyasi ilişkileri de canlandıracaktır. Zaten genel anlamda ülkeler arasındaki siyasi gerilimlerin ticari iş birliklerine yansıtılmaması lazım. Her iki tarafın menfaatleri adına ilişkilerin bozulmasına fırsat verilmemeli." diye konuştu.

Mısır'ın önemli bir inşaat çeliği tüketicisi olduğunu ve bu anlamda Türkiye açısından önemli bir pazar konumunda bulunduğuna işaret eden Ekinci, ülkede kullanılan inşaat çeliğinin büyük bir kısmının Türkiye tarafından sağlandığını kaydetti.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerle ilgili orta vadede olumlu gelişmeler yaşanmasını beklediklerine dikkati çeken Ekinci, "Mısır ile Türkiye arasında tarihsel bağlar var. Bizimle iş birliği yapmaları Mısır'ın kendi menfaatine. Ekonomik anlamda korumacı tedbirlerle bir yere varılamaz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.