30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara24°C

INTEL YENİ İŞLEMCİLERİNİ 14NM ÜRETECEK

Intel’in 8. nesil işlemcilerinde de 14nm üretim teknolojisini kullanmaya devam edeceği açıklandı.

Intel yeni işlemcilerini 14nm üretecek

11 Şubat 2017 Cumartesi 17:06

Sunucular ve benzeri kurumsal çözümler için üretilen Xeon türü işlemcilere ağırlık verme kararı alan Intel, son tüketiciye yönelik Core serilerinin geliştirilmesini yavaşlatacak gibi görünüyor. Şirketin 8. nesil işlemcilerinin tamamında olmasa bile, önemli bir kısmında 14nm ölçeğinde üretim yapmaya devam edeceği açıklandı.

Intel’in 8. nesil işlemcileri Cannon Lake ve Coffee Lake ailelerinden oluşacak. Cannon Lake işlemciler Kaby Lake çekirdeğinin 10nm ölçeğine küçültülmüş bir sürümünü kullanacaklar. Bunlar Core M adı altında satılan ultra düşük güç tüketen Y-serisi işlemcileri oluşturacak.

Coffee Lake olarak adlandırılacak işlemci ailesi ise dizüstülerde kullanılacak U-serisi ve masaüstünde kullanılacak S-serisi işlemcilerin temelini oluşturacak. Coffee Lake mensubu işlemcilerde, halen kullanımda olan 14nm ölçeğinin kullanılmasına devam edilecek.

Intel genel olarak 8. nesil işlemcilerin öncekine oranla ortalama %15 daha hızlı olacağını öngörüyor. Ancak üretim ölçeklerindeki bu çeşitliliğin tüketicilerin kafasını karıştırma ihtimali de yok değil. Fakat şirket tamamen 10nm ölçeğine geçmekte acele etmiyor. 7nm ölçeğinde üretim yapılacak olan Fab 42’nin tamamlanmasına ise daha en az 4 yıl var.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.