28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TREN İLE DONATILACAK

İstanbul’da Asya-Avrupa arasında 124 kilometrelik Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı yapılacak. Ankara-Sivas, Sivas-Erzincan, Erzincan-Erzurum-Kars hatları da devreye alınacak. Ankara-İzmir arası 2019’da bitecek.

Türkiye Yüksek Hızlı Tren ile donatılacak

09 Haziran 2017 Cuma 00:04

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye'yi Yüksek Hızlı Tren'lerle (YHT) donatmak için dört bir yanda çalışmalarını devam ettiriyor. Bu kapsamda hükümetin de yatırım programına aldığı çalışmalardan Ankara-Sivas YHT projesi 2018 yılı sonunda tamamlanacak.

İSTANBUL'A YENİ HAT

245 kilometrelik Sivas-Erzincan hızlı tren projesinin ise ilk etabı olan Sivas- Zara arası altyapı ön yeterlilik ihalesi yapıldı. 414 kilometrelik Erzincan- Erzurum-Kars hızlı demiryolu hattında ise proje hazırlama ihalesine bu yıl içerisinde çıkılacak. Toplam 124 km uzunluğundaki Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı- Yavuz Sultan Selim Köprüsüİstanbul Yeni Havalimanı Halkalı YHT hattı ise yatırım programına alınmak üzere Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunuldu. İstanbul'la Edirne arasını bir saate indirecek 'Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren' projesi ise 150 km'den oluşan Çerkezköy-Kapıkule ve 80 km'den oluşan Halkalı (Ispartakule)-Çerkezköy olmak üzere iki kısımdan oluşacak. Çerkezköy- Kapıkule kesiminin bu yıl yapım ihalesine çıkılması planlanırken, Halkalı (Ispartakule)-Çerkezköy için 2017 yılı ikinci yarısında yapım ihalesine çıkılması hedefleniyor.

ANKARA İZMİR 2019'DA

​ Ankara-İzmir yüksek hızlı demiryolu ve Bursa-Bilecik hızlı demiryolu projelerinde planlanan tamamlanma yılı ise 2019 olarak belirlendi. Antalya-Burdur/Isparta- Afyonkarahisar-Kütahya-Eskişehir ve Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren projelerinde kesin proje hazırlama çalışmaları ise sürüyor. Güney koridorunu oluşturan Mersin-Adana-Osmaniye- Kahramanmaraş-Gaziantep arasındaki kesimlerde proje yapım ile altyapı yapım çalışmaları sürüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.