12 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

2020 YILINDA GÜVENLİĞE 50 MİLYAR DOLAR HARCANACAK

Arma Kontrol CEO'su Kartal, dünya genelinde güvenlik harcamalarının 2020 yılında 50 milyar dolara çıkacağını, sektörün Türkiye'de de büyümeye devam edeceğini söyledi.

2020 yılında güvenliğe 50 milyar dolar harcanacak

12 Temmuz 2017 Çarşamba 16:06

2006 yılından bu yana güvenlik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Arma Kontrol CEO'su Koray Kartal, Türkiye'nin savunma amaçlı harcamaları milli gelirin yüzde 5'ini oluşturduğunu söyledi.

Güvenlik çözümlerine yönelik harcamalarda pazarın yüzde 54'ünü oluşturan gözetim ürünlerinin ilk sırada yer aldığı bilgisini veren Kartal, gözetim ürünlerini yüzde 23,5 ile alarm sistemleri, yüzde 22,5 ile de kontrol ürünlerinin takip ettiğini belirtti.

"Son yıllarda yaşanan terör olayları nedeniyle kamu ve bireylerin güvenliğe olan gereksinimi ciddi oranda artış gösterdi" diyen Kartal, "Road Blocker ve mantar bariyer gibi ürünlerimizin satışları 2016 yılında üç kat arttı." şeklinde konuştu.

Sadece Türkiye'de değil, başta Körfez ülkeleri olmak üzere yurt dışında da çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Kartal, "Körfez ülkeleri ile önemli işbirliklerine imza atıyoruz. Genel çerçevede Türkiye'nin bu bölgelerdeki ihracatı yüzde 20 oranında artış gösterdi. Dünya genelinde ise güvenlik harcamalarının 2020 yılında 50 milyar dolar gibi bir rakama çıkabileceği ön görülüyor. Türkiye'de de uzun vadede bu artışın devam edeceğini öngörüyoruz." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.