30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara26°C

VALİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ YHT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Yahşihan'da bulunan YHT çalışmalarını inceledi.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz YHT çalışmalarını inceledi

24 Ağustos 2017 Perşembe 12:21

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Yahşihan İlçesinde bulunan Yüksek Hızlı Tren (YHT) şantiyesi ile viyadük ve aç-kapa tüneli inşaat çalışma alanlarında incelemelerde bulundu.

Şantiyeye gelişinde Vali Haktankaçmaz'ı Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz ile TCDD Yapım Dairesi Başkanı Başak Karaman ve şirket yetkilileri karşıladı. Vali Haktankaçmaz'a proje Müdürü tarafından çalışmalar hakkında Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi Kırıkkale il sınırları alt yapım çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı. Kırıkkale il sınırları içerisinde 83 kilometrelik bir bölümde çalışma yapıldığı ve bu çalışmaların üç ayrı yüklenici tarafından yürütüldüğünün belirtildiği sunumda, Kırıkkale mıntıkasında yaklaşık 18 milyon metreküplük bir kazı ve dolgu işinin olduğu, bunun 15 milyon metreküplük kısmının tamamlandığı ifade edildi.

İstatistiki bilgilerin verildiği sunumda, 12 bin 899 metre tünel imalatının 5 bin 206 metrelik kısmının, alt geçitlerin yüzde 87'sinin, üst geçitlerin yüzde 75'inin, 136 adet menfezden 97'sinin, 6 adet köprüden 5'inin, 5 adet olan aç-kapa imalatından birinin, 12 adet viyadükten 4'ünün tamamlandığı ve en uzun viyadüğün 2 bin 216 metre olduğu belirtildi. Vali Haktankaçmaz, sunumun ardından Yüksek Hızlı Tren çalışmalarının yürütüldüğü Kızılırmak üzerine kurulan 15 numaralı viyadük ile AK-4 numaralı Aç-Kapa tüneli çalışmalarını yerinde inceledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.