29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

İNGİLTERE, TF-X PROJESİ'NE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Ankara Anlaşması ve yerli savaş uçağı TF-X'e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İngiltere, TF-X Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu

02 Aralık 2017 Cumartesi 10:01

Türkiye ve İngiltere arasında ortak gerçekleştirilen uçak projesi TFX´ten memnuniyetlerini dile getiren Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson, "İki ülke için de önem taşıyan projelere odaklanılmasından mutluyuz. Güçlerimizi birleştirdiğimiz TFX projesi gibi birçok ortak projemiz var" dedi.

Toplam 7 milyar dolarlık proje kapsamında Türkiye TF-X adı verilen milli savaş uçağını geliştirirken, İngiltere Hava Kuvvetleri´nin sahip olduğu Eurofighter Typhoon uçakları da TFX projesinde kullanılan teknolojiyle modernize edilecek.

Büyük büyük babasının da Osmanlı soyundan geldiğini söylemesiyle de Türk kamuoyunda tanınan Boris Johnson yaptığı Ankara Anlaşması´na ilişkin açıklamalarda İngiltere´nin enerjik, yetenekli ve parlak insanları çekmekten her zaman memnuniyet duyacağına vurgu yaptı. Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Johnson, "İngiltere´nin kapısı büyük büyük babam gibi İngiltere´ye gelerek hayatlarını burada kurmak isteyen enerjik, yetenekli ve parlak insanlara her zaman açık; bundan gurur duyuyoruz ve Brexit´ten sonra da bu anlayışla da devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.