04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

VAKIF KATILIM'DAN 450 MİLYON LİRALIK KİRA SERTİFİKASI İHRACI

Vakıf Katılım, 450 milyon TL ile yurtiçi piyasadaki en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Söz konusu kaynak reel sektörün fonlanmasında kullanılacak.

Vakıf Katılım'dan 450 milyon liralık kira sertifikası ihracı

05 Aralık 2017 Salı 13:32

Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla Türkiye'de bu zamana kadar yurt içi piyasada tamamlanan en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.

1 Aralık tarihinde gerçekleştirilen ihraç ile Vakıf Katılım 450 milyon TL yeni kaynak temin etmiş oldu. 95 gün vadeli ihracın satışı aynı gün içinde tamamlandı. Bu ihraçla birlikte Vakıf Katılım Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 21 Nisan tarihinde almış olduğu 2 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında, nitelikli yatırımcılara satış şeklinde 2017 yılı içinde 6 adet ihraçla toplam 1,520 milyar TL ihraç gerçekleştirmiş oldu.

Kira sertifikası ihraç sürecini değerlendiren Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Sermaye piyasalarından sağlamış olduğumuz bu kaynağı reel sektörün fonlanmasında kullanarak, ekonomimize verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Yılın kalan kısmında da yeni ihraçlara devam ederek kira sertifikası piyasasının büyümesine ve faizsiz sermaye piyasası ürünlerinin derinleşmesine katkı sağlamaya devam etmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.