29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

SAATLİK İŞGÜCÜ MALİYETİ ARTTI

Saatlik işgücü maliyeti endeksi yüzde 12.3'lük artış kaydetti.

Saatlik işgücü maliyeti arttı

06 Aralık 2017 Çarşamba 15:56

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) üçüncü çeyreğe ilişkin 'İşgücü Maliyeti Endeksi' raporunu yayımladı. 

Takv​im etkisinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12.3 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 13.3, inşaat sektöründe yüzde 15.4 ve hizmet sektöründe yüzde 11.5 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 17.6 ile B (Madencilik ve taş ocakçılığı) sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç endeksi

Saatlik kazanç endeksi üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12.4 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 13.5, inşaat sektöründe yüzde 15.6 ve hizmet sektöründe yüzde 11.4 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış yüzde 15.6 ile F (İnşaat) sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi

Takvim etkisinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi aynı dönem yüzde 12.1 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 12.5, inşaat sektöründe yüzde 14.8 ve hizmet sektöründe yüzde 11.6 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 25 ile B (Madencilik ve taş ocakçılığı) sektöründe gerçekleşti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.