07 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

HÜRJET'İN HİZMETE GİRMESİYLE GÖREV YAPACAK PİLOTLAR YETİŞTİRİLECEK

HÜRJET Projesi’nin Tekâmül Jet Eğitim Uçağı olarak kullanılan T-38 uçaklarının yerine hizmete girmesiyle geleceğin savaş pilotlarının yetiştirilmesi planlanıyor.

Hürjet'in hizmete girmesiyle görev yapacak pilotlar yetiştirilecek

16 Aralık 2017 Cumartesi 11:32

HÜRJET Projesi’nin Tekâmül Jet Eğitim Uçağı olarak kullanılan T-38 uçaklarının yerine hizmete girmesiyle geleceğin savaş pilotlarının yetiştirilmesi planlanıyor.

14 Ağustos 2017 tarihinde başlatılan projenin ilk 6 aylık kavramsal tasarım aşaması TAI Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla öz kaynaklarla yürütülüyor.

1.2 Mach hız ve 45,000 ft maksimum irtifada görev yapacak şekilde tasarlanacak olan HÜRJET son teknoloji görev ve uçuş sistemlerini barındıracak. HÜRJET’in 3000kg faydalı yük kapasitesine sahip Hafif Taarruz Uçağı modeli, Türkiye ile birlikte dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetlerinde, hafif taarruz, yakın hava destek, sınır güvenliği, terörle mücadele gibi görevlerde kullanılmak üzere silahlandırılacak.

HÜRJET’in devam edecek ön tasarım aşaması, detay tasarım, prototip üretimi ve yer testleri aşamalarının tamamlanmasının ardından ilk uçuşunu 2022 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Defenceandtechnology'de yer alan habere görw, Projenin halen devam etmekte olan kavramsal tasarım aşamasında, yapılan pazar analizinin ışığında tek ve çift motor alternatifleri değerlendirilerek, motor sayısına karar verilecek ve buna uygun olarak kavramsal tasarım çalışmaları yürütülecek. Uçakta yer alması planlanan sistemlerle ilgili firmalarla ortak çözümler oluşturulacak.

HÜRJET’in Genel Özellikleri :

Maksimum Hız: 1.2 M
Maksimum İrtifa: 45,000 ft
Maksimum G Zarfı: +8/-3 g
Tırmanma hızı, Maks: 25,000 ft/dk
Keskin dönüş, Maks. G: 6,5 g (15,000 ft irtifa)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.