01 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara16°C

MERKEZ DE PİYASA DA 'PAS' GEÇECEK

Yılın ikinci faiz toplantısında piyasaların seyrinde etkili olabilecek bir sonuç beklenmiyor. Faizin yüzde 12.75'te kalması, PPK'nın "enflasyon görünümüne yönelik risklerin devam ettiği" mesajını yinelemesi bekleniyor.

Merkez de piyasa da 'pas' geçecek

07 Mart 2018 Çarşamba 15:49

Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında kısa vadeli faizleri sabit tutması beklenirken, ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini de değiştirmeyeceği öngörülüyor. Analistlere göre bugünkü faiz toplantısının piyasaya etkisi ‘nötr’ olacak.

Mevcut durumda para politikası açısından belirleyici olan geç likidite penceresi faizinin yüzde 12.75’te ve dolayısıyla ortalama fonlama maliyetinin de yine bu seviyede kalması bekleniyor.

Bilindiği gibi Merkez Bankası, enflasyonda baz etkisi kaynaklı geçici düşüşlere tepki vermeyeceğini daha önce belirtmişti.

Hafta başında enflasyonun da, aylık bazda piyasa beklentisinin sınırlı da olsa üzerinde açıklanmasının ardından, TCMB’nin enflasyon görünümüne yönelik risklerin devam ediyor olduğu yönündeki söylemini yinelemesi bekleniyor.

Bugünkü toplantı öncesi son veriler: 
Manşet enflasyon: %10.26
Çekirdek enflasyon: %11.94
Döviz sepeti: 4.25

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.