• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Safmarine, ihracatçıyı Afrika'ya bağlıyor

Safmarine, ihracatçıyı Afrika'ya bağlıyor
Afrika pazarında 56 limana taşıma yapan şirket, Afrika pazarında büyümek isteyen Türk ihracatçılara lojistik avantajı sağlıyor.

 

66 yıl önce Güney Afrika’da kurulan Safmarine Konteyner Hattı, 1999 yılından itibaren de kendi ofisleriyle Türkiye’de hizmet vermeye başladı. Afrika pazarında 56 limana taşıma yapan şirket, Afrika pazarında büyümek isteyen Türk ihracatçılara lojistik avantajı sağlıyor. Safmarine’in Afrika limanlarına uygun filoya katacağı yeni gemilerle rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi planlıyor.

2012’nin ilk yarısında Türkiye’nin dış ticaret taşımalarını değerlendirerek sözlerine başlayan Safmarine Konteyner Hattı Genel Müdürü Sedef Ayhan, konteyner trafiği açısından değerlendirildiğinde ithalattaki azalmaya karşılık ihracatın hızlı arttığını kaydetti. Ayhan, “Altı aylık dönemde müşteri odaklı hizmetlerimiz ve devamlı geliştirdiğimiz servis ağımız ile hacimlerimizi yüzde 30 artırmayı başardık. Yılın ikinci yarısında da ihracatta ilk yarıdaki trendin devam edeceğini tahmin ediyoruz. İthalatın da özellikle son çeyrekte olmak üzere artacağını bekliyoruz” dedi. Türkiye’nin bölgedeki ülkelerle kıyaslandığında önemli bir ülke olarak öne çıktığını söyleyen Ayhan, “Türkiye son 10 çeyrekte istikrarlı olarak büyüen bir ülke. Bu istikrarla yatırımlarımıza yön verebiliyoruz. Ayrıca hem ihracat hem de ithalat yapan bir ülke olmak biz taşımacı firmalar için çok önemli. Dengeli bir dış ticaretin gemi doluluklarına etkisi olumlu oluyor. Türkiye’nin stratejik konumu, aktarma limanlarının gelişmesi açısından da önemli. Bununla birlikte gümrüklerin 7/24 çalışabilmesi ve aktarma yüklerinin gümrük işlemlerinin hızlandırılabilmesiyle, aktarma limanlarının gelişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Afrika’da 56 limana ulaşıyor

Safmarine Konteyner Hattı olarak, hem ithalatları hem de ihracatları için müşterilerimize düzenli haftalık servislerimizle hizmet verdiklerini söyleyen Ayhan, son altı yıldır düşüş gösteren navlun seviyelerini bu senenin başından itibaren yapılan navlun artışları ile sürdürülebilir seviyelere çekmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Afrika pazarında 56 limana taşıma yaparak sektörün lider firmalarından biriyiz. Özellikle batı Afrika’da 20 günün altına düşebilen taşıma süreleriyle ve servis ağımızda kapsadığımız liman sayısıyla yine öne çıkıyoruz. Bu sene Safmarine olarak Afrika’daki taşıma ağımızı yeniledik. Safmarine’nin şu anda Batı Afrika limanları için 12 düzenli servisi var. Safmarine Türkiye olarak, biz Algeciras limanından aktarmalı olarak bu servisleri kullanıyor ve batı Afrika’da 28 limana yükleme yapıyoruz.” Diğer hedef pazarlarının Ortadoğu bölgesi ve Hindistan yarımadası olduğunu dile getiren Ayhan, “Bu sene içerisinde Cidde limanını da direkt servisimize ekledik ve Ambarlı limanından 8 gün olan transit süresiyle servisimiz müşterilerimizden ilgi görüyor. Ayrıca Türkiye’deki tek Jebel Ali direkt servisiyle pazara güvenilir 14 gün transit süreli rekabetçi bir ürün sunuyoruz. Bu servisimiz ile aynı zamanda Hindistan limanlarına da aktarmasız hizmet vermekteyiz” diye konuştu. Uzakdoğu bölgesi konteyner taşımacılığı için büyük bir pazar, Safmarine olarak biz de direkt servisimizle buralara ulaşıyoruz. Bu sene içerisinde Uzakdoğu’dan İzmir’e ilk direkt servisi başlattık. Bangkok hinterlandındaki Tayland ithalat yükleri için Shathai limanını kullanmaya başladık. Buradan deniz yoluyla iç taşıması yapılan yükler, Laem Chabang limanında ana gemilerimize yükleniyor. Amerika kıtasında da Amerika, Kanada, Brezilya ve Arjantin’de güçlü acentalarımız bulunmakta. Bütün bu bölgelerde müşterilerimizin hem ithalat hem de ihracat yüklemeleri için rekabetçi ürünler sunuyoruz.

Afrika pazarına uygun gemiler geliyor

WAFMAX olarak nitelendirilen ve Afrika limanları için dizayn edilmiş gemilerin pazarda dikkat çeken bir gelişme olduğunu söyleyen Ayhan, “Geminin özeliklerini ve Afrika pazarındaki gelişimi şöyle değerlendirdi: “Afrika dünyanın önümüzdeki dönemde büyümesini gerçekleştirecek son kıtası. Batı Afrika, limanların şeritlerinin yeterince derin olmaması sebebiyle küçük gemilerin çalıştığı, liman operasyonlarının uzun sürmesi sebebiyle de uzun bekleme sürelerinin yaşandığı bir bölge. Yeni seri gemiler şu anda gemilerin bu limanlara taşıdığı yükün iki katından fazlasını taşıyacaklar. Safmarine olarak biz de 4500’luk üç yeni WAFMAX gemimizi teslim almaktayız. Bu gemilerin Afrika’daki ticaretin büyümesine ivme katacağını düşünüyoruz.”

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim