• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Mallarımız, yeni lojistik hat ile AB'ye taşınacak

Mallarımız, yeni lojistik hat ile AB'ye taşınacak
Türk malları, İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarından gemiyle Trieste'ye ulaştıktan sonra, demir yolu üzerinden ve Bettenburg çok modlu terminal yoluyla Lüksemburg, Belçika, Hollanda, İngiltere, Fransa, Almanya'da taşınacak.

 

Türk malları, deniz ve tren yolu aracılığıyla Lüksemburg üzerinden Avrupa pazarına çok daha az yakıt ile dağılacak.

Eylül ortasından itibaren hizmete giren ve İtalya'nın Trieste ve Lüksemburg'un Bettemburg kentleri arasında yolcu taşıyacak yeni tren hattın Lüksemburg'u Batı Avrupa ulaşım merkezi olarak konumunu güçlendirmesi bekleniyor. Türkiye'den Trieste kentine deniz yoluyla gelen malların taşınacağı tren hattında haftada üç kez gidiş geliş seferi yapılması planlanıyor. Ülkede yeni lojistik faaliyetlerin düzenlenmesini kolaylaştırma çabasının parçası olarak, Lüksemburg hükümeti katma değer lojistik projeler üreten şirketlerin kara ulaşımına el atmasını sağlayan yeni bir lojistik eylem planı hazırladı.

Menşei Türkiye'nin muhtelif iş yerleşim bölgeleri olan eşyalarla yüklü büyük römorklu taşıtlar tren üzerinde nakledilebilecek. İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarından gemi vasıtasıyla Trieste kentine ulaştıktan sonra, römorklu taşıtlar demir yolu üzerinden ve Bettenburg çok modlu terminal yoluyla Lüksemburg, Belçika, Hollanda, İngiltere, Fransa, Almanya'da çeşitli noktalara ve tersi istikamette taşınacaktır.

Lüksemburg'u Batı Avrupa lojistik merkezi olarak ileriye taşıyacak çok türlü ulaşım ağı üzerinden 10 bin römorklu aracın ilk sene içinde taşınması bekleniyor. Yüklerin tır içinde değil de demir yolu üzerinden taşınmasıyla, yeni hat karbondioksit emisyon oranında yıllık olarak kara yolu taşımacılığına kıyasla yüzde 75 oranında emisyon miktar azalmasına tekabül eden 13 milyar gramlık hafifletme sağlaması bekleniyor.

Yeni hat yeni sefer treni işleticisi CFL Multimodal'ın ve yolun Almanya ve Lüksemburg sınırları içersinde kalan kısımlarını yönelik muayene hizmeti sağlayan CFL kargo ve Türkiye merkezli işbirliğiyle Mars Lojistik şirketleri işbirliğiyle hayata geçirildi. Mars Lojistik başkanı Garip Sahillioğlu hat ile ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti. "Çok türlü ulaşım ağı Avrupa distribüsyon sistemini daha da etkinleştirecek."

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1215 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim