• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Hatay ihracat sorunlarını Ro-Ro ile aştı

Hatay ihracat sorunlarını Ro-Ro ile aştı
Hatay Valisi Lekesiz, Suriye’deki iç savaşın olumsuz etkilerinin Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın özel ilgisiyle giderildiğini belirterek, "Nakliyecilerimiz güvenli bir şekilde Mısır’a kadar 5 yıldız konforunda gemiyle seyahat ediyor" dedi.

 

Hatay Valisi Lekesiz, Suriye’deki iç savaşın olumsuz etkilerinin Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın özel ilgisiyle giderildiğini belirterek, “TIR’larımız İskenderun’dan Mısır’a gidiyor. Bin dolar destek veriliyor” dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz “Hatay ihracat ve vergide Gaziantep, Kayseri, Adana ve Trabzon’u geride bırakarak ilk 10’a girdi. Vatandaşın kredi alamama sorunu da banka müdürleriyle konuşularak çözüldü” dedi. “Komşumuzda ekonomi kalmadı, kardeşlik kültürü ciddi anlamda yara aldı, sosyal hayat alt üst oldu” diyen Lekesiz, şunları kaydetti:

“Ekonomik sıkıntı ve kutuplaşmanın ilimize yansımaması için Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olağanüstü titiz. İlimizin sorunlarını çok rahat bir şekilde devletimizin en üst makamlarına arz edebiliyoruz. Çözüm için ciddi bir irade var.” Yılda 600 milyon liralık yaş sebze ve meyve ihracatıyla Türkiye birinciliğini koruyan Hatay’daki ticari başarının sırrını anlatan Vali Lekesiz, “Hükümet mart ayından bu yana TIR seferi başına bin dolar destek veriyor.

Mersin’den Zağros seferleriyle Mısır’ın Port Said Limanı üzerinden ihracatımız yapılmaya başlandı. Sefer süresi uzayınca 20 Ağustos’tan itibaren İskenderun Limanı’ndan Port Said’e yol açtık. Nakliyecilerimiz güvenli bir şekilde Mısır’a kadar 5 yıldız konforunda gemiyle seyahat ediyor. Yaşadıkları güvenlik, gümrük sorunları aşıldı. Bu memnuniyet Eylül ayı ihracatımıza yansıdı ve tüm iller içinde ihracatta artış gösteren dördüncü il olduk” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1507 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim