• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Çetin Nuhoğlu, UND Başkan Adayı

Çetin Nuhoğlu, UND Başkan Adayı
TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanı Çetin Nuhoğlu, 19 Ocak 2013 tarihinde İstanbul WOW Hotel’de yapılacak olan Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Çetin Nuhoğlu, UND Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanı Çetin Nuhoğlu, 19 Ocak 2013 tarihinde İstanbul WOW Hotel’de yapılacak olan Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Kayseri Hilton Otel’de yapılan toplantıya, yüzlerce uluslararası nakliyeci katılırken, mevcut UND Yönetim Kurulu Üyeleri Ergun Bilen ve Hikmet Eker, UND Yönetim Kurulu üyeliklerinden istifa ederek Çetin Nuhoğlu’nu destekleme kararı aldı. Diğer taraftan UND Kayseri Bölge Çalışma Grubu Başkanı Yücel Üçkomaz ile birlikte Çalışma Grubu üyeleri Hakan Kurt, Ömer Erdem, Menderes Gölgeli ve Alper Bilen istifalarını açıkladı.

Hilton Otelde yapılan toplantıda bir konuşma yapan ABC ve Bilen Uluslararası Nakliyat Firmalarının sahibi Ergun Bilen, Çetin Nuhoğlu’nu desteklemek için UND Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ettiğini açıklayarak, Kayserili Uluslararası Nakliyecilerin Çetin Nuhoğlu’nun yanında olduğunu kaydetti.

Daha sonra kürsüye davet edilen Çetin Nuhoğlu yaptığı konuşmada, sektörün geriye doğru gittiğini belirterek, “Sorumluluk almak için, sektörü yeniden ayağa kaldırmak için, Türk nakliyecilerin Avrupalılara peşkeş çekilmesini engellemek için, Yerli işbirlikçilerin sektörü Amerikalıların kucağına atmasını engellemek için, 19 Ocak 2013’te yapılacak olan UND Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi.

UN Ro-Ro’nun sahibi konumunda bulunan, Amerikalı yatırım fonu KKR’in sektörü kontrol altına almak için yerli işbirlikçilerle, dayanışma içinde olduğunu dile getiren Nuhoğlu, ahlaksız anlaşmalar yaparak, Uluslararası nakliyecilerin geleceklerinin yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

2007 yılında UND Başkanlığını devrettiğinde yabancı nakliyecilerin oranının yüzde 22 olduğunu belirten Çetin Nuhoğlu, bugün bu rakamın yüzde 45’lere çıktığını belirterek şunları söyledi;

“2001-2007 yılları arasında ekibimle beraber 6 yıl boyunca UND Başkanlığı görevinde bulunduk. O dönemde Türkiye’de yapılan toplam sefer sayısı 400 bin civarındaydı. Bu taşımaların 328 binini Türk nakliyeciler yaparken, 70 bin civarında ise yabancı nakliyeciler taşıma yapıyordu. Bugün toplam sefer sayısı 500 bine çıkarken, Türk nakliyecilerin taşımaları 300 bine düşerken, yabancılar ise 70 binden 200 bine çıkmış durumdadır. Özellikle son 2 yıldır dünya da yaşanan gelişmelere yönetimsel hataların da eklenmesiyle sektör bugün hak ettiği yerden çok uzaklara düşmüş durumdadır. Tekrar güçlenmemiz, Türkiye’nin ihracatından daha fazla pay almamız gerekiyor. Serbest Ticaret adına bazı arkadaşlarımızın desteklediği yabancı firmalar sadece Türk nakliyesi için değil, aynı zamanda Türk malının ihracatı içinde çok önemli bir tehlike haline gelmiştir. Bu hızla devam ederse zaten kotalarla, vizelerle bin bir çeşit engelle mücadele eden Türk nakliyecisinin yabancılara karşı karşıya ayakta kalması mümkün olamayacaktır” dedi.

UND Deniz’i, UN Ro-Ro batırdı

UN Ro-Ro firmasının ABD’li yatırım fonu KKR’ye satılması ile birlikte, yeni bir Ro-Ro firmasının hayalini kurduğunu ifade eden UND Başkan Adayı Çetin Nuhoğlu, 2010 yılında bu hayalin UND Deniz tarafından gerçekleştiğini söyledi.

UND Deniz’in, UN Ro-Ro tarafından kasıtlı ve bilerek yerli işbirlikçilerin desteği ile batırıldığını kaydeden Nuhoğlu kamuoyunun bilmediği bir olayı Kayserili Uluslararası nakliyeciler ile paylaşarak şunları söyledi;

“UND Deniz’in Fransa hattında çalışmaya başlaması ile birlikte, UN Ro-Ro aynı hatta fiyat kırarak girdi. UND Deniz maliyetine yani 2250 Euro’ya taşıma yaparken UN Ro-Ro bu hatta 1250 Euro’dan taşıma yapmaya başladı. O dönem Ekol’un sahibi Ahmet Musul UN Ro-Ro’nun yöneticiliğini yapan Cüneyt Solakoğlu bir görüşme teklifinde bulundu. Pekala görüşelim dedim. 8 Ağustos 2010 Pazar günü Adile Sultan’da biraraya geldik. Babasını ve kendisi benim yıllardır tanıdığım insanlardır.Cüneyt Solakoğlu’na UND Deniz’in sektörün şirketi olduğunu belirterek, sektörün şirketini batırmaya çalışman bu ülkeye ihanettir dedim. Sektörün kurduğu bir şirket olan UN Ro-Ro 1 milyar Euro’ya satıldı. Sen ise sektörün yeni kurmaya çalıştığı şirketi batırmaya çalışıyorsun dedim Ekol Ahmet Musul’da buna benzer şeyler söyledi. UND Deniz Fransa hattında çalışsın, UN Ro-Ro’da İtalya hattında dedim. Ancak Bu sektörün ekmeğini yiyen Cüneyt Solakoğlu, “Ben Amerikalılardan talimat aldım. 10 milyon değil 50 milyon dolar zararda etsek UND Deniz’i batıracağız” dedi. Cüneyt Solakoğlu insafsızlık yaptı. UND Deniz’den 8 milyon 750 bin Euro zarar ettik”

Ruhi Engin Özmen’i ben önermedim

Ahmet Musul’un bir basın toplantısında “Ruhi Engin Özmen’i Çetin Nuhoğlu önerdi” diye bir açıklamasını tekzip etmesini istediğini söyleyen Nuhoğlu, “Eğer Ahmet Musul bu tekzibi yapmaz ise kendisini yalancılıkla suçlayacağım” dedi.

Yeni bir Ro-Ro şirketi kurulacak

UND Deniz’in haklarını savunmakla görevli UND Yönetim Kurulu’nun UND Denizi batıran UN Ro-Ro ile gayri ahlaki bir anlaşma yapmasının içine sindiremediğini belirten Çetin Nuhoğlu, UN Ro-Ro aleyhine açılan davaların 3 milyon Euro para alınarak geri çekildiğini ifade etti.

UND Başkanı olması halinde, UN Ro-Ro aleyhinde açılan davaları yeniden açacağını kaydeden Çetin Nuhoğlu, kirli ve gayri ahlaki tüm anlaşmaları iptal edeceğini kaydetti.

Amerikalı KKR şirketinin iştiraki olan UN Ro-Ro’nun 2014 yılında halka açılmasını beklendiğini ve bu süreçte uluslararası nakliyecilerin bir alternatifi olmamasından dolayı büyük sıkıntı yaşayacaklarını söyleyen UND Başkan adayı Çetin Nuhoğlu, başkan seçilmesi halinde 5 adet Ro-Ro gemisi alarak, Avrupa hattında seferlere başlayacağı müjdesini verdi.

Çetin Nuhoğlu’nun bu sözleri, Kayseri Hilton Oteli’nde bulunan uluslararası nakliyeciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Toplantı sonunda Kayserili UND üyesi katılımcılar, UND Başkanlığı'na aday olan Çetin Nuhoğlu'nu tebrik ederek destek sözü verdiler.

nuhoglu_1.jpg

nuhoglu_2.jpg

nuhoglu_3.jpg

nuhoglu_5.jpg

nuhoglu_4.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Recep CANPOLAT - Salih BAKIRCI / Kayseri

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2103 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim