• BIST 9524.59
  • Altın 2493.4
  • Dolar 32.5145
  • Euro 34.7382
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Allison, yapılan testlerde başarılı çıktı

Allison, yapılan testlerde başarılı çıktı
Frankfurter Entsorgungs- und Service GmbH (FES) isimli Alman atık toplama şirketinde yedi yıl boyunca gerçekleştirilen söz konusu teste göre, TES-295 şanzıman yağının ve Allison tam otomatik şanzımanların birleştirilmesi sonucu daha az aşınma avantajı sağ

Allison, Alman atık toplama şirketi Frankfurter Entsorgungs- und Service GmbH (FES) ile birlikte araç çalışma süresi, bakım ve işletim maliyeti üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla tam otomatik şanzımanlarını TES-295 şanzıman yağı ile test etti.

Yaklaşık yedi yıllık bir zaman dilimi ve kamyon başına takriben 14 bin saatlik çalışma süresinin ardından FES raporlarında açıklanan sonuçlara göre, Allison şanzımanlarının aşınma koşullarından uzak olduğu ve hiçbir yağ değişim işlemini gerektirmediği belirtildi.

Bu test için OM 926 LA motorlar ve Allison 3000 Serisi şanzımanlar ile donatılan sekiz adet Mercedes-Benz Econic arka yükleyici, 2006 yılından bu yana kapsamlı bir biçimde izlendi. İlgili araçlar hizmete sunulduğunda her biri 32 litre TranSynd yağ ile doldurularak, haftanın beş günü ve günde ortalama dokuz saat olmak üzere başlıca atık, atık kağıt ve hafif ambalajları toplama görevini yerine getirdi.

Yedi yılda yalnızca dört defa filtre değişimine ihtiyaç duyuldu

Araçların her biri, her altı ayda bir kapsamlı bir incelemeye tabi tutulduğu; şanzıman ile güç aktarma organlarının arızalara karşı kontrol edildiği, yağ seviyesinin ölçüldüğü ve yağ numunelerinin alındığı ifade edildi. Her bir aracın, söz konusu test süresince toplamda yalnızca dört adet filtresinin değiştirilmesini ve 24 litre TES-295 şanzıman yağının takviye edilmesini gerektirdiği belirtildi.

Dayanıklılık testi tamamlandığında iki şanzıman tamamen söküldü ve şanzıman durumunun ayrıntılı bir biçimde kontrol edilebilmesi için incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şanzıman parçalarının hatasız bir biçimde işler halde olduğu sonucuna varıldığı açıklandı.

“Söz konusu teste dahil olmaktan mutluluk duyuyoruz”

FES fabrika yöneticisi Uwe Klein, konula ilgili olarak: “Söz konusu teste dahil olmaktan mutluluk duyuyoruz çünkü bu sayede filomuzun TranSynd ile bir arada kullanılan Allison şanzımanlara güvenebileceğinden emin olduk. Ayrıca daha uzun servis aralıkları avantajından faydalandık, araçların serviste kalma süresi azaldı ve çevreyi korumamızın yanı sıra maliyet tasarrufunda bulunduk” dedi.  

“Kapsamlı veriler toplama avantajından faydalandık”

Tüm test sürecini takip eden ve Allison Şanzıman Servis Mühendisi Steve Graddy ise: “Frankfurt’ta yürütülen test mükemmeldi. Kapsamlı veriler toplamanın ve deneyim kazanmanın yanı sıra müşteriye daha uzun servis aralıkları sunma avantajından faydalandık.” açıklamasında bulundu. 

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2745 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim