• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Düzgit, liman devriye botlarını teslim etti

Düzgit, liman devriye botlarını teslim etti
Düzgit Tersanesi tarafından Suriye Arap Cumhuriyeti Limanlar Genel İdaresi adına inşa edilen iki adet Liman Devriye Botunun teslim merasimi bugün gerçekleştirildi.

Düzgit, liman devriye botlarını teslim etti

Düzgit Tersanesi tarafından Suriye Arap Cumhuriyeti Limanlar Genel İdaresi adına inşa edilen iki adet liman devriye botunun teslim merasimi bugün gerçekleştirildi.

İstanbul-Suriye Başkonsolosu Safwan Ghanem, Protokol Koordinatörü Bashar Merdembek, Capt. Abdul Hai Nejem, Gemi İnşa ve Tersaneler Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Koçak, İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman,  Deniz Şube Müdürü Kasım Yağmur, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa İnsel, Düzgit Gemi İnşa Sanayi Yönetim Kurulu üyesi Ali Düzgit, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Recep Düzgit ve Güverte Sörvey Kurulu Başkanı Haktan Demirboğa'nın yanı sıra sektörden pek çok kişi ve kuruluşla birlikte yoğun katılım sağlandı.

Törende liman devriye botlarıyla ilgili kısa tanıtım yapan Gemi İnşa Sanayi Yönetim Kurulu üyesi Ali Düzgit, botların Suriye Devlet Limanı tarafından liman denetimi amacıyla sipariş edildiğini belirtti. Düzgit, "Botlar yaklaşık 33 deniz mili. Arama kurtarma imkanı ve kaçakçılık denetim hizmetlerine sahip. İnşallah bundan sonra daha iyilerini yapmak nasip olur. Katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Protokol Koordinatörü Bashar Merdembek ise "Suriye Liman Başkanlığı'yla Düzgit işbirliğinin ileride daha iyi safhalarda olmasını diliyorum. Tabi ki biz Suriye olarak genel ilişkilerden gurur duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul-Suriye Başkonsolosu Safwan Ghanem ve Protokol Koordinatörü Bashar Merdembek'e plaket takdim edildi. Sardunya restaurantta yapılan törenin ardından heyet olarak liman devriye botlarıyla Boğaz'da tur yapıldı.

BOTLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Boyu :           19,60 m
Eni:               5,30 m
Derinlik :       2,10 m
Draft :           1,10 m
Klas :             Bureau Veritas
Ana makine :  2 x 1007 kW MTU
Boş ağırlığı:    40 mton
Servis hızı :    30 knots
Max. hızı :      33 knots

Haber ve Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 3850 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim