• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Karşınızda Yeni Eurocargo

Karşınızda Yeni Eurocargo
Iveco Genel Müdürü Maurizio Manera: “Avrupa’da satılan her dört kamyondan biri Eurocargo. Bir şampiyonu Türkiye’ye getirdik”

Karşınızda Yeni Eurocargo

Iveco Genel Müdürü Maurizio Manera: “Avrupa’da satılan her dört kamyondan biri Eurocargo. Bir şampiyonu Türkiye’ye getirdik”

Iveco Genel Müdürü Maurizio Manera’nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda Iveco Pazarlama ve Bayi Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, Iveco Satış Sonrası Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Kurşunoğlu, Iveco Üründen Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fanrizio Dessy, Iveco Ürün Müdürü Tarkan Öztönüm, Iveco Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Davide Righetto ile Finansmandan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Giampaolo Cameli de katılımcı olarak yer aldı.

Yeni Eurocargo’nun lansmanda konuşan Iveco Genel Müdürü Manera; “Daha önce müşterilerimize söz verdiğimiz gibi, ürün gamımız devamlı daha genç, daha büyük ve Iveco Avrupa Ürün Gamı ile daha paralel hale geliyor” diyerek, yeni Eurocargo lansmanı ile Iveco’nun ürün gamının Avrupa ile tamamen paralel hale gelmiş olduğunu belirtti. Manera, Iveco olarak Türkiye’ye, Iveco’nun Almanya’da, İngiltere’de, İtalya’da sattığı Euro 5 Eurocargoları getirdiklerinin altını çizdi.

2009 pazar payı yüzde 4’e çıktı

2009’un tüm olumsuz şartlarına rağmen, Iveco’nun pazardaki payını yükselişle kapadığını söyleyen Manera; “2008’de 2,4 olan pazar payımızı, 2009 itibariyle yüzde 4 seviyesine çıkardık. Bu başarı, Eurocargo Segmenti için de geçerli. Eurocargo’da 2008’de yine 2,4 olan pazar payımızı 2009’da yüzde 5,3’e çıkarmış bulunuyoruz“ şeklinde konuştu.

2010 hedeflerinin bundan çok daha iyilerini yapmak olduğunu ifade eden Manera, Eurocargo’nun bir şampiyon olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Bugün sizlere bir şampiyonu tanıtıyoruz. Şampiyon; çünkü Avrupa’daki segment liderlerinden biri. Avrupa’da satılan her 4 kamyondan biri Iveco Eurocargo. Türkiye’de de Eurocargo’yu biz 10 ton ile 24 ton arası bir segmentte pazarlıyor olacağız”.

Her ihtiyaç için bir Eurocargo var”

Eurocargo’nun, Avrupa’nın büyük filolarının ve Türkiye’de önemli firmaların tercih ettiği bir ürün olduğunu ekleyen Manera, bu başarının yeni olmadığını, bu başarının en büyük payının sürekli kendini yenileme ve her ihtiyaç için bir Eurocargo olması şeklinde açıkladı. Manera, Eurocargo’nun dünyada referans bir ürün olduğunu hatırlatarak, bu araçların, Iveco’nun ürün gamını da güçlendirecek bir ürün olduğunu sözlerine ekledi.

Manera’nın ardından söz alan Iveco Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm ise, Yeni Eurocargo’ların yenilikleriyle, teknik özellikleriyle ve sınıfındaki üstünlükleri ile ilgili açıklamalar yaptı.

Kargo, tekstil, mobilya, gazete gibi çok çeşitli ürünün şehirlerarası uzun yolda taşımacılığını orta sınıf kamyonların yerine getirdiğini vurgulayan Özyönüm, pek çok ürünün perakende veya toptan şehiriçi taşımacılığını da bu araçların yaptığını belirterek, orta sınıf kamyonların kullanım alanlarını açıklamaya şu sözlerle devam etti: “Evden eve eşya nakliyesi gibi, şehiriçi veya şehirlerarası nakliyelerde orta sınıf kamyonlar kullanılıyor. Çöp toplama, yol süpürme, kanal açma gibi belediye hizmetlerinde yine bu araçlar kullanılıyor. Dondurma, balık, et ve süt ürünleri gibi sıcaklık kontrollü taşımacılıkta, tankerlerle yapılan akaryakıt taşımacılığında veya kamyon römork uygulamalarında gördüğümüz özellikle parsiyel taşımacılıkta, sepet gibi araç kurtarıcı gibi özel üst yapılarla yapılan görevlerde, orta sınıf kamyonlar kullanılıyor”.

Özyönüm, orta sınıf kamyonları kullananların araçlardan beklentilerini ise; “Yükleme kapasitesi ve hacmi, düşük yakıt tüketimi, yüksek performans, sağlamlık, bakım kolaylığı, bakım masraflarının düşük olması, dış görünüş, kullanım konforu, sürüş emniyeti, ileri teknoloji, çevreye duyarlılık ve donanım çeşitliliği” şeklinde sıraladı. “Tüm bu müşteri beklentilerine karşı cevabımız Yeni Eurocargo” diyen Özyönüm, bu sözlerle yeni araçlarındaki iddiayı da ortaya koydu.

“İlk çıkışından bu güne şaşırtıcı derecede çok yönlü bir ürün olarak tanınan Eurocargo, şimdi yeni versiyonları ve donanımlarıyla daha da zengin model çeşitleri sunuyor” diyen Özyönüm, bu donanım seçeneklerinin aracın, müşterinin ihtiyacına göre yapılandırılmasına olanak tanıdığını da vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni Eurocargo, hem görüntü hem de içerik olarak yenilendi. Başta sürücü kabini olmak üzere, içiyle ve dışıyla yenilenen araç, sürücü ve yolcular için en yüksek konforu sunuyor ve sürücünün rahatsız edici koşullardan ötürü yorulmasını engelleyerek yol güvenliğinin artmasına da katkıda bulunuyor. Araç sahiplerinin araçlarını kendi logolarıyla kişiselleştirmelerine olanak tanıyan yeni ön tasarım, aynı zamanda Iveco modellerinin sunduğu aile duygusunun en güncel yansıması. Ön far grubu da şimdi yepyeni”.

“MLC yataksız kabini, MLL yataklı kabini ve MLD çift kabini ile, kabin çeşitlerinde her ihtiyaca uygun seçenekler sunan Eurocargo, geçmiş modellerinin ihtiyaçları harfiyen karşılamakta gösterdiği başarıyı sürdürüyor” şekline konuşan Özyönüm, Eurocargo’nun MLL yataklı kabin modellerinde ayrıca, ilk kez Stralis’te kullanılan büyük kapasiteli ve her iki tarafta standart olarak sunulan yan eşya dolaplarının da bulunduğunu belirtti. Özyönüm, şöyle devam etti: “FPT –Fiat power Train- tarafından üretilen kusursuz Tector motor çeşitleriyle donatılan Yeni Eurocargo, bu motor teknolojisinin sağladığı performans, güvenilirlik ve düşük işletme maliyeti avantajlarını en iyi şekilde kullanarak, aracın getiri potansiyelini ve performansını artırırken, çevre üzerinde de daha az olumsuz etkiye yol açıyor.”

Özyönüm, 6 vitesli versiyonlarda opsiyonel olarak sunulmaya başlanan ZF Eutronic “otomatikleştirilmiş manuel” şanzımanların yanında yeni 6 ve 9 vitesli ZF manuel şansıman çeşitlerinin ise hem sürücünün güvenliğini hem de aktarma organlarının ömrünü artırdığını ifade ederek, öncekilerden daha hafif manuel şanzımanların 6 veya 9 vitesli tüm konfigürasyonlarda, araç performansını optimum düzeye çıkardığının da altını çizdi.

“Allison tam otomatik şanzımanlar ise, tipik dur-kalk işlerini yapan araçlar için üstün kullanışlılık, sürücü konforu ve daha az işletme maliyeti sunuyor” diyen Özyönüm, Yeni Eurocargo’nun özelliklerini anlatmayı şu sözlerle sürdürdü: “Araçlarda çok sayıda aktif güvenlik özelliği de bulunuyor. ASR (tekerlek kaymasını önleme kontrolü), ESP (Elektronik denge kontrolü) ve “Hill-Holder” (yokuşta kalkışa yardımcı sistem) opsiyonel olarak mevcut. Araç hareket ederken sürücüyü emniyet kemerini takması için uyaran emniyet kemeri hatırlatıcısı; sürücü kapısı el freni çekilmeden açıldığında sürücüyü uyaran el freni uyarısı gibi sesli uyarı sistemleri ise standart olarak sunulan yeni özellikler.”

Yeni Euorcargo, yeni özellikleri ile iddialı

Yeni Eurocargo, kullanıcısı için iş gününü daha keyifli hale getirmek amacıyla daha fazla sürüş konforu ve daha üstün ses yalıtımı sunarak, kalıcılık ve kusursuzluğu önceki modelin güçlü özellikleriyle birleştiriyor.

Ağır kamyon sınıfındaki akrabaları olan yeni Trakker ve yeni Stralis ile aile bağlarını koruyan Yeni Eurocargo bunu, iç ve dış kabin tasarımıyla da açıkça gösteriyor.

Kabin Tasarımı

Yeni kabinin en ayırt edici özelliği aracın önden görünümü. Iveco için sürücüye saygı aynı zamanda ona güzel ve estetik görünümlü bir kamyon sunmak anlamına da geliyor. Bu nedenle Yeni Eurocargo Iveco Style Center tarafından müşterilerin talep ve önerilerine uygun olarak geliştirilmiş kendine özgü bir tasarıma sahip.

Yeni Stralis ve yeni Trakker’da olduğu gibi, Yeni Eurocargo’da da kabin önündeki marka ve model logoları müşterinin kendi logosonu yerleştirmesine olanak tanıyacak şekilde hem yeni yerleşimli hem de yeni tasarımlı. Kabin rengini de taşıyabilen kendinden renkli ön tamponlar da bu görsel bütünlüğü tamamlıyor. Özellikle zorlu koşullar için tercih edilen modellerde ise koyu gri renkli çelik ön tamponlar kullanılıyor.

MLL yataklı kabinin her iki tarafında büyük kapasiteli eşya dolapları mevcut. Dolaplara dışarıdan erişim kabin içindeki elektrikli düğmeler ile kolaylıkla ve güvenli şekilde sağlanırken sürücü yatağının altından ise kabin içinden erişim mümkün oluyor.

Yeni Eurocargo’nun kabininin içinde ise her şey “yeni”. Yeni yumuşak dokunuşlu soft-touch ön göğüs, yeni direksiyon simidi, yeni gösterge tablosu, kullanım sıklıklarına göre yerleşimleri yeniden düzenlenmiş yeni kontrol düğmeleri, yeni merkezi modul, yeni kapı panelleri, yeni koltuk ve yataklar, yeni direksiyon kolonu kumanda kolları ve yeni taban döşemeleri ile Yeni Eurocargo estetik ve konforu bir arada sunuyor.

El freni kontrol kolunun ve, 24/12v güç konvertörü ile donatılmışsa diferansiyel kilidi kontrol anahtarının bulunduğu merkezi modüle Yeni Eurocargo’da daha kolay erişiliyor. Direksiyon kolonunda bulunan sadece iki adet kumanda kolları ise, sadece tüm geleneksel kol fonksiyonlarını yerine getirmekle kalmıyor, araçta bulunuyorsa otomatikleştirilmiş manuel vitesin ve cruise control sisteminin de kumandalarına ev sahipliği yapıyor.

Direksiyon çapı önceki seriden 5mm daha büyük. Üzerinde Iveco markasını taşıyan direksiyon her yöne ayarlanabilme özelliğine sahip. Yeni gösterge tablosu önceden mevcut tüm işlevlerine ek olarak stop lambaları arıza göstergesini ve ilk açılışta çıkan Iveco logosunu da barındırıyor.

Yeni kapı panelleri ise üzerlerinde ergonomisi geliştirilmiş kol dayamalarını, kapasiteleri yükseltilmiş kapı ceplerini, araç donatılmışsa ısıtmalı ve otomatik olarak ayarlanabilir ayna kontrollerini ve standart elektrikli kapı camı düğmelerini barındırıyor.

Pamuk ve mikro fiberden yapılmış tamamen ergonomik yeni koltuklar daha fazla sürücü konforu vaat ediyor. Entegre öngergili emniyet kemerleri ve baş dayamaları ile standart olarak donatılmış koltuklar modele ve donanıma göre standart ya da opsiyonel olarak havalı süspansiyon ile birlikte sunuluyor. Yeni bir güvenlik özelliği olarak Yeni Eurocargo’ya standart olarak sürücü emniyet kemeri uyarı sistemi eklendi: Araç hareket ettiğinde sürücü emniyet kemeri takılmamış ise sürekli bir uyarı sesi duyuluyor.

İkili yolcu koltuğu, vinil veya kumaş kaplama seçenekli olarak MLC ve MLD kabinlerinde sunulan temel özelliklerden. Kumaş kaplama koltukların desenleri de yenilendi.

Yeni Eurocargo’nun desmodromik tip kapı ve kontak anahtarları hem daha sağlam hem de ek araç güvenliği sağlıyor. Uzaktan kumandalı merkezi kilitleme ve kontak anahtarlığına dahil bir motor immobilizeri de modele göre standart ya da opsiyonel olarak mevcut.

Üst Yapı Üreticileri için sağlamlık ve çok yönlülük

Eurocargo 1991 yılında piyasaya ilk sürüldüğünden beri şasisinin sağlamlığı ve çok yönlülüğü açısından bir referans noktası haline gelmiştir. Yüksek dayanımlı çelikten yapılmış, üst profili düz ve paralel lonjeronlu Eurocargo şasiler 3845mm’den 10070mm’ye kadar orijinal fabrikasyon faydalı uzunluk sunuyor.

Üretilen her Eurocargo araç son kullanıcısının taşıma ihtiyaçlarına göre bir üst yapıcı tarafından son haline getiriliyor. Eurocargo, hem aracın orijinalliğinin ve fabrika çıkış kalitesinin bozulmaması hem de üst yapıcıların işinin olabildiğince hızlandırılması amacıyla, üst yapıcılara, -tüm şanzıman versiyonlarında ZF ve Hydrocar PTO seçeneklerini ve üst yapıcıların ihtiyacı olan bilgi sinyal çıkışlarını da içeren- pek çok özellik sunuyor. PTOlar aracın Cruise Control sistemi ve Expansion Modul özelliği ile kumanda edilirken, araç üzerindeki CAN veri hattı ile de iletişim kurarak kullanıcının talebini tam olarak karşılama olanağı veriyor.

Hiç olmadığı kadar çok versiyon

Eurocargo Türkiye’de 10.0t AYA’dan itibaren çeşitli tonajlarda; MLL yataklı kabinli, MLC yataksız kabinli ya da MLD çift kabinli olarak olarak; uzunyol ya da zorlu misyon şasi ve süspansiyon seçenekleriyle sunuluyor.Her bir AYA değeri için pek çok farklı dingil mesafesinin mevcut olduğu Eurocargo ürün gamında, ayrıca, 4x4 konfigürasyonu da 11,5t ve 15,0t AYA değerlerinde olmak üzere hem MLL yataklı hem de MLC yataksız kabin seçenekleriyle mevcut.

Motor Gamı

Yeni EuroCargo; kalitesi, sağlamlığı, düşük yakıt tüketimi ve üstün performansıyla başarısını kanıtlamış bulunan ve Fiat Power Train tarafından tasarlanıp üretilmekte olan Tector motorlarla donatılmaya devam ediyor. 4 silindirli 3,9 litrelik versiyonlarda 180bg; 6 silindirli 5,9 litrelik versiyonlarda ise 217bg ve 251bg’lik güç değerleri mevcut. Tüm versiyonlar Avrupa’da Ekim 2009'dan itibaren yürülükte olan Euro 5 egzoz emisyonu standartlarına uygun olarak üretiliyor.

Güçlü ve güvenilir Tector motorları, maksimum torku çok geniş bir devir aralığında sunan alışılmışın dışındaki esnekliği sayesinde, sadece mükemmel performans değil aynı zamanda yüksek sürüş konforu ve düşük çalıştırma maliyetleri de sağlıyor.

Şanzımanlar

Yeni Eurocargo’lar, tamamı ZF Servoshift destek sistemi ile donatılmış ZF 6 ve 9 vitesli manuel şanzıman seçeneklerinin yanında; yine ZF üretimi, debriyaj fonksiyonunun tamamen otomatik yapıldığı ama vites seçiminin tam otomatik ya da manuel yapılması tercihinin sürücüye bırakıldığı 6 vitesli Eurotronic “otomatikleştirilmiş manuel” şanzıman seçenekleri ile de sunuluyor. Bu seçeneklere ilaveten,üstün performansı yüksek sürücü konforu ile birleştiren Allison tam otomatik şanzıman seçenekleri de model ve misyona bağlı olarak Yeni Eurocargo’lar ile sunulan opsiyonlar. Tüm ZF şanzımanlarda sentetik yağ kullanılıyor ve yağ değişim ihtiyacı çok uzun aralıklarda bir (Ağır çalışma şartları için tavsiye edilen en kısa aralık dahi 180 bin km) gerekli görülüyor.

Allison S3000 tipi otomatik şanzımanlı tüm modellerde ise opsiyonel olarak hidrolik retarder seçeneği de bulunuyor.

Fren sistemi

Yeni Eurocargo’lar ileri teknoloji ürünü ek emniyet sistemleri ile sunuluyor. Motor egzoz freni tüm modellerde standart olarak mevcut. Egzoz freni direksiyon kolonunun sağında bulunan kol vasıtasıyla iki otomatik moddan biri seçilerek aktive ediliyor: Gaz pedalının bırakılmasıyla ya da servis fren pedalına basılmasıyla otomatik olarak egzoz freni devreye giriyor. 10t AYA modellerinde fren sistemi hava takviyeli hidrolik iken bu tonajın üzerindeki modeller tam havalı fren sistemleriyle donatılmışlardır. 10t AYA modellerinde kullanılan fren diskleri yenilenmiş ve bir önceki modele göre disk çapları artırılmıştır. Fren balatalarının kalınlıkları da artırılarak toplam balata hacminde %35’lik önemli bir artış sağlanmış, böylelikle hem frenleme performansı hem de servis maliyetleri çok daha iyileştirilmiştir

Servis fren sisteminde standart ABS sisteminin yanında, yol tutuşun zayıf olduğu yüzeylerde kalkışı kolaylaştıran ve böylece lastik aşınmasını azaltan Kayma Önleyici Düzenleme (ASR) de opsiyonel olarak mevcut. Tüm tam havalı modellerde, ani hareketlerde ve her türlü koşulda kontrolü ve dengeyi korumaya yönelik çalışan Elektronik Denge Programı (ESP) opsiyonel olarak sunuluyor. Yine, yokuşta kalkış yardımı anlamına gelen Hill Holder fonksiyonu da opsiyonel olarak mevcut. Bu fonksiyon devredeyken,yokuşta kalkışta sürücünün ayağını fren pedalından gaz pedalına almasına izin vermek için servis frenleri bir saniye daha devrede tutulur ve böylece aracın yokuş aşağı geriye kayması önleniyor.

Ayrıca, bir ek güvenlik özelliği olarak Yeni Eurocargo’da, el freni çekilmeden sürücü kapısı açıldığında çalışan sesli bir el freni uyarı sistemi de standart olarak mevcut.

Süspansiyon seçenekleri

Tüm Yeni Eurocargo modellerinde parabolik süspansiyon seçeneği hem ön hem de arka akslar için mevcut. Ayrıca, 15t ve 16t AYA modellerinde olduğu gibi daha yüksek kapasiteli parabolik süspansiyonlar ve modele ve misyona göre değişen şekilde çok yapraklı yarı eliptik süspansiyonlar da daha ağır görevler için opsiyonel olarak mevcut.

Yeni Eurocargo araçlarda mekanik süspansiyonlara ek olarak ayrıca havalı süspansiyon seçeneği de bulunmakta. Arka aksta havalı süspansiyon tüm 4x2 modellerde mevcut. 10t ile 15t AYA arası modellerde ön aksta da havalı süspansiyon uygulaması seçilebiliyor dolayısıyla araç tam olarak havalı süspansiyon ile donatılabiliyor (EL modeller hariç). 14t dahil 14t’a kadar AYA’lı modeller arkada 2 hava körüğü ile sunulurken, 15t ve üzeri modellerde arka havalı.

Eurocargo’nun hikayesi

Özyönüm; “Bugün her farklı nakliye misyonu için 500’ün üzerinde versiyon sunabilecek kadar devasa boyutta bir üretim zenginliğine sahip olan Eurocargo’nun ataları, tarihteki diğer tüm kamyonlardan daha fazla ödül kazanmışlardır” dedi.

İşte Eurocargo’nun hikayesi:

1991 yılında piyasaya sürülen Eurocargo, 1992 yılında “Yılın Uluslarrası Kamyonu” ödülünü, 1993 yılında İngiltere’de “Yol Test Sürücülerinin Seçimi” ödülünü, 1994 yılında İngiltere’de “Yılın Filo Kamyonu” ödülünü, 1996 yılında Almanya’da “En İyi İthal Araç” ödülünü ve 1996 yılında yakıt tasarrufu ve üretkenlik için “MidiEuro Test” ödülünü aldı. 1997 yılında piyasaya sürülen Eurocargo MY 97, 1998 yılında “MidiEuro test” ödülünü aldı.

1999 yılında Eurocargo !Elé çeşidinin piyasaya çıkmasının ardından, 2001 yılında piyasaya çıkan Eurocargo tector, 2002 yılında İngiltere’de “Best Light Trıck” ödülünü aldı. Ardından ise 2003 yılında Eurocargo MY 2003, 2004 yılında Tüm Tekerleklerden Çekişli modeli çıktı. 2005 yılında yeni 140E ve 160E modelleri ile 2006 yılında Euro IV ve Euro V modelleri tanıtılırken, 2008 yılında bunu, Avrupa’da Yeni Eurocargo piyasaya çıktı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 5768 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim