• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Adnan Menderes'te kapasite sorunu var

Adnan Menderes'te kapasite sorunu var
Turizmciler, Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar bölümünde kapasite yetersizliği nedeniyle yolcuların uçak kaçırmaya başladığına dikkat çekti.

Adnan Menderes'te kapasite sorunu mu var?

Turizmciler, Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar bölümünde kapasite yetersizliği nedeniyle yolcuların uçak kaçırmaya başladığına dikkat çekti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş Adnan Menderes Havaalanı’nın 4 milyon olan yolcu kapasitesine karşı geçen yıl 6 milyon 200 bin kişinin geçtiğini hatırlatarak yetersizliğine dikkat çekmişti. Turizmciler de sıkışıklık yüzünden uçak kaçırmaların başladığına dikkat çekti. Yaz ayları ortalarında rezaletler boyutunda sorunlar yaşanabilceği belirtildi.

Yığılmalar oluyor

TÜRSAB İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay, iç hatlarda yoğun bir sıkışıklığın olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Sıkışıklık insanların uçak
kaçırmasına neden olacak boyutlara ulaştı. Turizm sezonu açıldı. Yabancı turist de gelmeye başladı. Dış hatlardan gelen yabancı turistlerin de mutlaka iç hatlarda dolaşımı olacak. Hem iç hem de dış hatların gelen turistle orantılı büyüklüğü olmalı. Şu anda iç hatlarda çok büyük sıkıntı var. Mağduriyetler yaşanıyor. Kapılarda yığılmalar var. Yarın rezillik boyutunda olaylar yaşanabilir. Bu durum turizmciyi de etkiliyor. Bu işler bir bütün. Verilen tüm hizmetlerin dört dörtlük olması gerekir. nların başında da ulaşım geliyor” dedi. TAV İzmir Adnan Menderes Havalimanı Genel Müdürü Erkan Balcı da, iç hatlarda sıkışıklığın sabah ve akşam saatlerinde yoğun yaşandığını belirterek şöyle konuştu:

Çözüm bulunması şart

“İç hat yolcu sayısında yıllar itibariyle müthiş bir artış var. Yıllık yüzde 30’lara varan artışlar yaşanıyor. Bu artışlarla sıkışıklık yaşanması kaçınılmaz. Mevcut iç hat binasının büyütülmesi yararlı olacaktır. Biz TAV olarak Adnan Menderes Havalimanı’nın Dış Hatlar Terminali’nin işletmesini 2015 yılına kadar aldık. İç hatları ise Devlet Hava Meydanları işletiyor. İç hat için yapılacak bir ihalede bize görev verilirse bu genişletmeyi yaparız. Ya da 2015’te iç ve dış hat birlikte ihale edilip yenilenmeler düşünülebilir.”

Ekrem Demirtaş ne demişti?

Ekrem Demirtaş, İç Hatlar Terminali’nin geçtiğimiz yıl kapasitesinin yüzde 113 oranında kullanıldığına dikkat çekerek hizmette yetersiz kaldığını söyledi. Dış hatların kapasitesinin 5 milyon, iç hatların ise 4 milyon yolcu olduğunu anlatan Demirtaş şöyle konuştu: “Yolcu sayısı 2009’da, Dış Hatlar’da 1 milyon 667 bin, İç Hatlar’da ise 6 milyon 200 bin. 28 bin 500 metrekareden 6 milyon 200 bin kişiyi çıkarıyoruz. Burada bir sıkıntı var. İç Hatlar Terminali’nin bir an önce yenilenmesi şart.”

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2287 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim