• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

İncirlik Üssü ile ilgili büyük iddia

İncirlik Üssü ile ilgili büyük iddia
ABD istihbarat teşkilatı CIA'in, 2003 yılında Saddam rejimi çökertilmeden önce yeni bir hayat vaat ettiği 320 üst düzey Iraklı subay ile ailelerini, Adana İncirlik üzerinden Amerika'ya götürdüğü ortaya çıktı.

İNCİRLİK ÜSSÜYLE İLGİLİ BÜYÜK İDDİA!

ABD istihbarat teşkilatı CIA'in, 2003 yılında Saddam rejimi çökertilmeden önce yeni bir hayat vaat ettiği 320 üst düzey Iraklı subay ile ailelerini, Adana İncirlik üzerinden Amerika'ya götürdüğü ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; WikiLeaks’te yayınlanan belgeler 2002-06 yılları arasında CIA gizli uçaklarının Türkiye üzerinden 24 uçuş yaptığını doğrulamıştı. ABD, 2003 yılında da Saddam’ın subaylarını İncirlik üzerinden yurtdışına kaçırmıştı.
WikiLeaks belgelerinde yer alan, Amerikan istihbarat örgütü CIA’nin, terör zanlılarının 2002-2006 arasında İncirlik Üssü üzerinden uçakla taşıması sürecinden daha önce Türkiye’nin, kritik operasyonlar için de ABD’ye özel bazı izinler verdiği ortaya çıktı.

Saddam yönetiminin çökertilmesi amacı ile CIA, önceden Amerika’da yeni bir hayat vadettiği 320 üst düzeyde Irak Cumhuriyet Muhafızı subay ve ailesini, 2003 Mart’ındaki Irak savaşı öncesinde Irak sınırından geçirip Türk toprakları üzerinden sivil otobüslerle İncirlik Üssü’ne getirdi. Oradan da uçaklarla halen yaşamlarını sürdürdükleri ABD’ye sevketti.

Normal yolcu otobüsü gibi

Döneme tanıklık eden görevlilerin verdiği bilgiye göre, Kuzey Irak’tan Adana’daki İncirlik Üssü’ne otobüslerle geliş 11 Ocak’tan başlayarak Mart’taki savaşın başlangıcına dek sürdü.

Ayrıca, o dönemde sadece CIA değil diğer Amerikan askeri istihbarat birimlerinden yüzlerce görevli de yine İncirlik üzerinden takma isimlerle ve sivil kıyafetlerle ‘saha çalışmasına’ başlamak üzere Irak’a geçti

Geçişlerde hafif silahlar da taşındı

Bir Türk diplomatına göre, Washington, her ne kadar Ankara’ya, 1 Mart 2003’de ABD askerlerinin Kuzey Irak’a geçişine izin vermediği ve Irak’ı kuzeyden kuşatma imkanını engellediği yönünde eleştiride bulunsa da, hava sahasını kullanılarak füze atışları dahil perde arkasında verilen bu tür desteklerin ABD yönetimi çok iyi farkındaydı. O nedenle eleştirel ses zamanla azaldı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim