• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Saner, KKHY ile ilgili soruları yanıtladı

Saner, KKHY ile ilgili soruları yanıtladı
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, turizmin en önemli ayaklarından birinin hava ulaşımı olduğuna vurgu yaparak, “Yeni kurulan havayolunun sürdürülebilir olmasını şiar edindik” dedi.

Bakan Saner, KKHY ile ilgili soruları yanıtladı

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, turizmin en önemli ayaklarından birinin hava ulaşımı olduğuna vurgu yaparak, “Yeni kurulan havayolunun sürdürülebilir olmasını şiar edindik” dedi.

KKTC'li Bakan Saner, Bayrak Haber’de yayınlanan “Turizm Söyleşileri Programı”na katılarak, yeni havayolu şirketiyle ilgili soruları yanıtladı.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, şirketin zarar etmemesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını vurguladı. Saner, bakanlık olarak ulaşımda yaşanan sıkıntıları aşmak için her zaman turizmcilerin yanında olacaklarını söyledi.

Saner, turizm konusunda da açıklamalarda bulunarak, yeni havayolu şirketi kurulurken, bunun sürdürülebilir bir yapıda olmasını şiar edindiklerini belirterek, “duygusallığın prensiplerin önüne geçmeyeceği şekilde yaklaştık ve yeni bir bayrak taşıyıcı şirketi kurduk” dedi.

Şirketin zarar etmemesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Saner, yeni havayolu şirketi kurulurken geçen 7.5 aylık süreçte yaşanan sıkıntı ve zorlukları anlattı. Saner, bu süreçte her cepheyle uğraştıklarını belirterek, sürecin kolay geçmediğini, ancak azimle çalıştıkları için gelinen aşamada güzel bir sonuç elde edildiğini vurguladı.

Saner, Charter uçuşlara verdikleri önemi de dile getirerek, adayı batı üzerinden yurt dışına bağlayacak her uçak şirketine izin verdiklerini söyledi. Uçuş için Türkiye’den 16-17 havaalanı üzerinden teklif geldiğini açıklayan Saner, bu tekliflerin sivil havacılık kuralları çerçevesinde değerlendirildiğini belirtti.

Ersan Saner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne daha çok turist çekmek amacıyla otellerdeki mevcut yatak kapasitesini artırmak ve Ercan Devlet Havalimanı’nı daha modern hale getirmek için çalıştıklarını da söyledi.

Saner, “havalimanıyla ilgili A ve B planımız var. A planı konusunda her şey hazır. Ama bir de B planımız var. Bu ikinci bir pisti dahi kapsayan bir çalışma içerir. Bizim gönlümüz B planı yönündedir. İki plan da uygulansa Ercan Devlet Havaalanı ilk intiba adına çok ciddi bir etki bırakacaktır” dedi.

Bakan Saner, turizmde yaşanan sıkıntıları iyi bildiklerini de belirterek, “Ulaşımda yaşanan sıkıntıları aşma adına bakanlığımızın her zaman turizmcilerin yanında olacağını ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim