• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

THY'den Aydın'a Uçuş Eğitim Akademisi

THY'den Aydın'a Uçuş Eğitim Akademisi
Türk Hava Yolları (THY), Aydın'da dünya çapında pilot eğitimi verecek Uçuş Eğitim Akademisi kurmak üzere harekete geçti.

Aydın, uluslararası pilot eğitim merkezi oluyor

Türk Hava Yolları (THY), Aydın'da dünya çapında pilot eğitimi verecek Uçuş Eğitim Akademisi kurmak üzere harekete geçti.

Yaklaşık 3 ay sonra 18 eğitim uçağı ile hizmet sunmaya başlayacak olan THY Uçuş Akademisi, yılda 200 pilot yetiştirecek. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, konuyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere dün Aydın Jandarma Filo Komutanlığı bünyesindeki Çıldır Havaalanı'na gitti. Topçu ve beraberindekiler, havaalanında, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı.

Akademiyle ilgili Zaman'a açıklamalarda bulunan Hamdi Topçu, 18 eğitim uçağı ile Aydın'da dünya markası haline gelecek uçuş eğitim akademisi kuracaklarını söyledi. Topçu, Çıldır Havaalanı'na yapılacak yatırımlarla uzman eğitmenlerin yanı sıra yerel halktan oluşan 350 ekibe istihdam sağlayacaklarını bildirdi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nden bu ay sonuna kadar uçuş izni alarak haziran başında İstanbul'daki uçuş okulunun Aydın'a taşınacağını anlatan Topçu, "Hangarların yapılmasıyla en geç 3 aya kadar eğitime başlamayı planlıyoruz. Adnan Menderes Üniversitesi ile işbirliğine de giderek bazı eğitimleri ortak vereceğiz." dedi. ABD'de pilot eğitimi sunan bir akademi ile işbirliğine gideceklerini ifade eden Topçu, Aydın'a uluslararası kimlikli bir okul açmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını vurguladı. Akademinin sadece THY'ye değil, bölgede pilotlarını yetiştirmek isteyen tüm ülkelere eğitim hizmeti sunacağına dikkat çeken Topçu, Aydın'ın kısa sürede bölgenin en cazip pilot yetiştirme merkezi haline geleceğini kaydetti. THY Yönetim Kurulu Başkanı, Çıldır Havaalanı'nı hem meteorolojik şartlar hem de konum itibarıyla eğitime uygun bulduklarını belirterek, İstanbul'daki trafik yoğunluğu bulunmayan Çıldır Havaalanı'nın pilot eğitimi açısından son derece uygun bir meydan olduğunu dile getirdi. Çıldır Havaalanı'nın Jandarma Filo Komutanlığı'na tahsis edildiğini anlatan Topçu, "Havaalanı, önümüzdeki süreçte bölgesel uçuşlarla ilgili sivil havacılık sahasına açılabilir. 2012'nin başında olabilir diye tahmin ediyoruz. Ama buna DHMİ karar verecek. Buranın bölgesel uçuşlara da uygun olduğunu zannediyorum." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2474 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim