• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

THY yönetiminden çalışanlarına müjde

THY yönetiminden çalışanlarına müjde
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, devam eden grevle ilgili “THY kendi inisiyatifi ile çalışanlarına güzel bir paket sunacak” dedi.

 

THY’nin 80. kuruluş yıldönümü kapsamında Taksim’de tören düzenlendi. Törene, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdür Vekili Sıtkı Zeybel ile THY çalışanları katıldı. Törende Temel Kotil ve Sıtkı Zeybel Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
 
Anıta çelenk koyma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Nice 80 yıllar diliyoruz. Bu 80 yıl şöyle anlamlı bundan sonraki 10 yıl sonra 2023 yılında THY Avrupa’daki en büyük hava yollarından daha da büyük oluyor. Hem sefer sayısı olarak hem uçak sayısı ve ekip sayısı olarak, hem de dünyadaki bağlantı sayısı olarak 10 yıl içinde Allahın izniyle İstanbul’u en kolay ulaşılan şehri yapıyoruz. Türk havacılığı bir global oyuncu değil, Türk havacılığı yeriyle havasıyla bütün elemanlarıyla ana oyuncu. Dünyaya bu işi nasıl yapılacağını söyleyen ülke konumundayız. Biz yalnız global değil aynı zamanda ana oyuncuyuz. 80. Yılımız hayırlı uğurlu olsun bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah 80 yıl sonra kıtları birbirine bağlayan bir hava yolu değil gezegenleri bir birine bağlayan bir hava yolu olacağız. Gezegenlere uçuşlar başlar. Şu anki hava yoları arasında sıralama Heathrow Londra, ondan sonra Charles- Paris ve Frankfurt. Bir ihtimal bu yıl sıralama değişe bilir. Değişmezse seneye değişecek. Sıralama Heathrow ve Atatürk Havalimanı olacak” dedi.
 
Devam eden grevle ilgili konuşan Kotil, “Ayın 20’sine kadar görüşmeler olmazsa THY kendi inisiyatifi ile çalışanlarına dönük olarak güzel bir paket sunacak. Grev süresince de bütün arkadaşlarımız uçuşa devam etti. Birinci günden bugüne kadar bir aksamamız yok. Bütün çalışanlar şunu söyledi; Türkiye havacılıkta ana oyuncu. Ana oyuncuya yakışanda hiçbir zaman var olan şeyi bırakmamak olur” diye konuştu.
 
DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdür Vekili Sıtkı Zeybel ise “Kurumumuz 1933 yılında hava yolları devlet işletmesi olarak kuruluyor iki kuruluş. 1938 yılın da Devlet Havayolları Umum Müdürlüğü şeklinde isim alıyor. 1955-56 yılları arasında THY ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi şeklinde isim alarak iki ayrı kuruluş olarak yoluna devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
Bu haber toplam 1265 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim