• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Çanakkale-İzmir yolunda çatlaklar oluştu

Çanakkale-İzmir yolunda çatlaklar oluştu
İstanbul-İzmir yolunun Çanakkale güzergahında bulunan ve yeni bitirilen Çanakkale Viyadüğü'nde çatlaklar oluştu.

Çanakkale-İzmir duble yolunun 18'inci kilometresindeki sıkıntılar bitmiyor. Daha önce yapılan köprünün yıkılmasının ardından 202 metre uzunluğunda viyadük yapıldı. Viyadüğün yapılması ile bölgede heyelanlar başladı. Önce üst yol çöktü sonra üst kısım viyadüğün üzerine geldi ve yol kapandı. Devamında yapılan çalışmalar da yetmedi. Uzmanların tüm uyarılarına rağmen alınmayan önlemler, daha büyük tehlike olarak ortaya çıkmaya başladı. Viyadüğün tabanında oluşan toprak kaymaları dolayısıyla asfalt yolunda 50 santimetre uzunluğunda ve 5 santimetre genişliğinde çatlak meydana geldi. Çanakkale-İzmir arasındaki alternatifsiz olan bu viyadükte inceleme yapan ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, yoldaki tehlikenin gittikçe arttığını söyledi.

Daha önce yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını belirten Prof. Dr. Perinçek, çatlağın yeni ortaya çıktığını söyledi. Perinçek, "Viyadüğün sağ alt tarafında geçen sene olan heyelanı izlemeye aldık. Orada da bir takım gelişmeler var. Uyarılarımıza devam etmemize rağmen, söylemlerimizin basında yer bulmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir şekilde dönüş olmadı. Kimse bir fikir sormuyor. Bu aslında bir vurdumduymazlıktır. Bugün ise yolda bir elin gireceği kadar bir çatlak oluşmuş. Bu ne demek; sürekli bir hareket var. O hareket devam edecek, kesilmeyecek. Eğer yağmurlar sürerse hareket hızlanarak devam edecek. Belki de kısa zamanda bu viyadüğü devre dışında bırakmak zorunda kalacağız." şeklinde konuştu.

ACİLEN ALTERNATİF YAPILSIN

Daha önce uyarıların dikkate alınmadığı için bu saatten sonra yapılacakların işe yarayamayacağını aktaran Perinçek, acilen alternatif yol yapılmasını isteyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Geçen sene alt kısmına kazık çakılmasını önerdik. Onu da kimse dikkate almadı. Şu anda yapılması gereken en kısa zamanda alternatif bir yol yapmak. O da eski Erenköy bağlantı yolu olabilir. Viyadüğün bir şekilde zarar görme ihtimali oldukça fazla. Yağmurlar artarsa ve eğer bir deprem yaşarsak, bu oturma ve zarar görme hızlanacaktır. Daha önce tehlike yüzde 5 bile olsa bunu dikkate almak zorunda olduğumuz söylemiştim. Ama ben az söylemişim, tehlike yüzde 5'ten daha fazla. Bu çatlak tehlikenin daha fazla olduğunu gösteriyor. Umarım bu çatlak bazı insanları uyandırır ve bir takım şeyler yapmaya karar verirler. Viyadük için yapacak bir şey kalmadı. En azından yolun kapanmaması için alternatifleri düşünmeye başlamamız lazım. Karayolları daha hala görmüyor mu? Deformasyonu, su birikmesini ve bu çatlağı hala görmüyor mu? Bu kadar vurdumduymazlık olmaz."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1173 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim