• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Denizli doğalgazında 'Enerya' dönemi

Denizli doğalgazında 'Enerya' dönemi
Denizli'de doğalgaz dağıtım markası Kentgaz, büyüyen operasyonunu bağlı olduğu Enerya Grubu'nun adı ile devam ettirecek.

Türkiye'nin büyük holdinglerinden olan STFA'nın enerji şirketi Enerya daha önce Kentgaz adıyla sürdürdüğü doğalgaz dağıtım hizmetlerini artık Enerya adıyla devam ettirecek. Dönüşüm ile birlikte Antalya, Konya, Karaman, Konya Ereğlisi, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir'de dağıtımda Enerya adı kullanılacak. Konuyla ilgili ilk toplantı Denizli'de yapıldı. Toplantıya Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tullukçu ve çok sayıda davetli katıldı.

Yapılan toplantıda konuşan Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, "2003 yılından bu yana doğalgaz sektöründe Energaz adı altında sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi artık enerjide daha çok büyüyerek ve yeni alanlara girerek sürdürüyoruz. Tüm enerji dünyasına yayılımımızı Enerya markası altında birleştirdik. 7 yıldır Denizli'de Kentgaz markası ile hizmet veriyorduk. Bundan sonra Enerya olarak hizmet vereceğiz"dedi. 11 merkezde doğalgaz dağıtım işini yaptıklarını kaydeden Uzun, "Türkiye'nin 2. en yaygın doğalgaz dağıtım şirketi olarak 11 şehirde bu güne kadar 430 milyon TL'lik yatırım ile 6 bin 500 kilometrelik dağıtım ağı kurduk. 10 yıl içinde hızlı bir yatırım planı bulunduğumuz illerde nüfusun ortalama yüzde 85'ine hizmet götüreceğiz. Şu anda 710 bin aboneye ulaştık. 1. 3 milyar TL'lik ciro yaptık. 2013 yılında altyapı çalışmalarına 70 milyon TL ayırdık" dedi.

'DOĞALGAZ HONAZ İLÇESİ İLE BULUŞACAK'

Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tullukçu ise "Denizli'de 7 yılda 110 milyon TL yatırım yaptık.Toplamda bin 400 kilometre doğalgaz hattı yatırımı yaptık. 128 kişiye istihdam sağladık. Bu yıl yapacağımız yatırımla birlikte 179 bin 637 kişiye ulaşacağız. Bu yıl Honaz ilçesinde başlayacak olan alt yapı çalışmaları ile 1 yıl içinde bu ilçemize de doğalgazı götürmek istiyoruz. Ayrıca Göveçlik, Akçeşme, Akhan mahalleleri de doğalgazla buluşacak" dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim