• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Polimeks ve Rixos’dan Eskişehir’e otel

Polimeks ve Rixos’dan Eskişehir’e otel
Polimeks ve Rixos’un işbirliği Eskişehir’e termal otel getirdi. 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Eskişehir’deki otelde 164 oda yer alıyor.

Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat’ın sahipleri Erol Tabanca ve Cem Siyahi’nin memleketleri Eskişehir’de yaptırdığı otelin işletmesini Rixos aldı. 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen otel Eskişehir’in ilk termal ve spa oteli olma özelliği taşıyor. Rixos’un Anadolu’daki dördüncü otel yatırımı olan Eskişehir’deki otelde 164 oda yer alıyor. Otelin işletmesi amacıyla yapılan imza töreninde konuşan Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, “Doğup büyüdüğümüz bu kentteki araziyi Eskişehir Büyükşehir Belediye’sinin açtığı ihaleden aldık. 20 Haziran’da açılacak olan Eskişehir’in ilk termal ve 5 yıldızlı oteli olmasıyla dikkat çekiyor. Otelde 2 bin 200 metrekare spa alanı oluşturduk” dedi. Rixos Grubu'yla birlikte hem yurtiçinde hem de yurtdışında planlandıkları başka projeleri olduğunu ifade eden Tabanca, bunun için araştırmalarının sürdüğünü kaydetti.

2015’te 25 ülkede otel açacak

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ise grubun Anadolu’daki dördüncü tesisinin Rixos Eskişehir olacağını belirterek, Polimeks İnşaat ile gerçekleştirdikleri işbiriliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tamince şöyle devam etti: “2000 yılında çıktığımız dünya markası olma yolculuğunda en önemli hedefl erimizden biri destinasyon keşfetmekti. Günün sonunda sadece oda satmayı değil, aynı zamanda bulunduğumuz destinasyona da katkı sağlamayı misyon edindik. Bu misyonumuz Antalya’dan Dubrovnik’e, Astana’dan Konya’ya, Dubai’den Davos’a , Sharm El Sheikh’ten Soçi’ye kadar böyle oldu. Eskişehir için de böyle olacak.” Eskişehir’deki oteli iyi hissetme merkezi haline getireceklerini aktaran Tamince, “Bu amaçla dünyaca ünlü terapistleri getireceğiz. Böylece Türk turizmine yeni bir ürün kazandırmış oluyoruz” dedi. Bu tesisi markalarına almaktan mutlu olduklarını anlatan Tamince, İstanbul ve Ankara’dan konuk çekeceklerini belirtti. Şu anda 10 ülkede çalıştıklarını söyleyen Tamince, 2015 yılında 25 ülkede faaliyette . olacaklarını belirtti.

Kırım’da bu yaz otel açacak

Rusya’daki ekonomik sıkıntıların yanı sıra Kırım sorununun Rusya’dan gelen ziyaretçi sayısını olumsuz etkilediğini belirten Fettah Tamince, bu durumun özellikle lüks segment turizmi üzerinde etkili olduğunu söyledi. Buna karşın kendilerinin fiyat düşürmek yerine pazarı çeşitlendirerek önlem aldığını aktaran Tamince, “Ancak şu anda büyük sıkıntılarla karşılaşırız demek için çok erken. Grup olarak 207 ülkeden 800 bin kişiyi tesislerimizde ağırladık. Yeni tesislerle bu rakamın 1 milyona çıkmasını bekliyoruz. Rixos olarak Soçi’de tesis açtık, Kırım’da da ağustos ayında açacağız. Fakat bir an önce barış ortamı olmazsa başka şeyleri de olumsuz etkilemesi mümkün olabilir” diye konuştu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1452 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim