• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Liman-İş Derince özelleştirmesine karşı

Liman-İş Derince özelleştirmesine karşı
Sendikalar Derince Limanı’nın özelleştirilmesini işçinin sabrının sınanması olarak değerlendirdi ve işçilerin mağdur edilmesine izin veremeyeceklerini açıkladılar.

Liman-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, Derince Limanı’nın özelleştirilmesine karşı çıktı. Sendikanın bu konuda Ankara’da düzenlediği toplantı sonunda, “Anlaşılan; işçinin gücü ve direnci sınanmak isteniyor. Liman-İş Sendikası olarak bu Özelleştirme saçmalığı adı altında kamu da son örneklerinden birisi olan Derince Limanı’nın talan edilmesine ve işçilerimizin mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz” denildi. Liman-İş’in yayınladığı bildiri şöyle:

Özelleştirme karanlığı

“Kamu oyununda yakından bildiği gibi, 22 Ocak 2014 Tarihinde Yapılan ihale iptal edilmişti. İhaleye 6 firma katılmış İhale Komisyonu açık artırma başlangıç fiyatı 516 milyon dolar olarak belirlemişti. Bu aşamadan sonra tüm katılımcı firmalar ihaleden  çekilmiş ve Komisyon Başkanı Ahmet Aksu ihalenin iptal edildiğini ilan etmişti. Ne sermayenin Derince Limanını alma talebi, ne de Özelleştirme İdaresi’nin satma arzusu bir türlü bitmiyor.Derince Limanı için ihale tarihi yeniden belirlendi. 17 Nisan 2014 Tarih ve 28975   Sayılı Resmi Gazete’deki ihale ilanına göre, ” 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait Derince  Limanı, 39 yıl süreyle, ‘İşletme Hakkının Verilmesi’ yöntemiyle özelleştirilecektir.” Kamunun limancılık faaliyetinin önemini ve zorunluluğunu daha önce defalarca dile getirmemize rağmen, İdarenin bunda ısrar etmesini anlamak mümkün değildir. Daha önce 36 yıl olan süre neden 39 yıla çıkarılmıştır? Limanların, madenlerin, enerji kaynaklarının ülkenin güvenliği ile eş değer olduğunu, kötü bir günde ve olayda mı anlamamız gerekli? Anlaşılan; işçinin gücü ve direnci sınanmak isteniyor.”

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 722 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim