• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Mardin yerli ve yabancı turistlerin gözdesi

Mardin yerli ve yabancı turistlerin gözdesi
Binlerce yıldır farklı din ve dillere mensup vatandaşların 'hoşgörü' içerisinde yaşadığı Mardin, turizm sezonu açılmadan yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Kenti ziyaret eden turistler, çok sayıda cami, kilise, manastır ve türbenin yanı sıra kültürel varlıkları inceleme fırsatı buluyor. Mardin Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Aladdin Aydın, turizmde Mardin'in yıldızının yükseldiğini ve iyi bir trend yakıldığını söyledi. Kente gelen turistlerin tarihi mekanları tercih ettiğini belirten Aydın, Mardin'in son yıllarda Türkiye'deki bütün illerin ortalaması alındığında, turist çekme oranında istikrarlı bir şekilde büyüyen ender şehirlerden biri olduğunu dile getirdi. Aydın, "Turist sayısı artıyor, buna bağlı olarak yatak sayısı artıyor, otel sayısı artıyor, restoran sayısı artıyor, turizme iştigal eden esnaf sayısı artıyor. Mardin'de lüks otellerimiz de var, 5 yıldızlı otellerimiz, 4 yıldızlı otellerimiz, butik otellerimiz ve özel işletmeli tarihi evlerimiz var. Tarihi evlerimizde konaklamak apayrı bir keyif ve zevk veriyor" dedi.

MARDİN CAZİBE MERKEZİ OLDU

Mardin'in doğal ve mimari yapısıyla birlikte bir cazibe merkezine dönüştüğünü ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Bu cazibe merkezine dünyanın her tarafından geliyorlar. Yurt dışından da gelenler var, yurt içinden de gelenler var. Geçen yılki rakam 351 bin, bu yıl beklediğimiz turist sayısı 400 bin civarındadır. Şu anda ilk 6 ayda yüzde 23 artış var. Bu yıl Mardin'den beklentimiz Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve resmi tatillerde gelecek turist sayısını daha da çok artacağını ve daha çok hareketleneceğini bekliyoruz."

TARİHİ MEKANLAR İLGİ ÇEKİYOR

Kentin en önemli mekanları olan Ulu Cami, Mor Behnam Kırklar Kilisesi, Mor Yusuf Kilisesi, Deyruülzzafaran Manastırı, Zinciriye, Kasımiye ve Sıttı Radviyye Medreseleri, turistle dolup taşıyor. Tarih boyunca aralarında Sümerler, Akadlar, Babiller, Hititler, Asurlar, Urartular, Romalılar, Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlılara ev sahipliği yapan Mardin'de, Emniyet Müdürlüğünden alınan verilere göre 2012 yılında konaklayan turist sayısı 287 bin 600, 2013 yılı konaklayan toplam turist sayısı ise 351 bin 42. 2014 yılının ilk üç ayında konaklayan turist sayısı ise 84 bin civarında. Kentteki turist sayısında, bu yıl, geçen yıla göre yüzde 20 dolayında artış bekleniyor.

Mardin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca turizm işletme belgesi verilen 18 konaklama tesisinin bulunurken, bu otellerin toplam oda sayısının bin 319, yatak sayısının ise 2 bin 649 olduğu belirtildi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 972 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim