• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Akıllı telefonlarda 'çift alo' zamanı

Akıllı telefonlarda 'çift alo' zamanı
Akıllı telefonlara çift SIM kart özelliği geldi. Bu özellik hiç şüphesiz çift hattı olan kullanıcılar için etkili bir çözüm sağlıyor.

Teknolojik büyümeye paralel, popüler akıllı telefonların çift SIM kart özellikli modelleri, çoğu zaman yurtdışında, zaman zaman da Türkiye'de son kullanıcıya sunuluyor. Ülkemizde henüz çok yaygın olmamakla birlikte, çift SIM kart desteği olan cihazlar, çift hatta sahip kullanıcılar için adeta bulunmaz nimet! Zira, çift hat sahibi kullanıcıları birden fazla telefon alma derdinden kurtaran bu özelliği daha kapsamlı hale getirip 3 SIM kart destekli telefon üreten şirketler de söz konusu... İşte her geçen gün daha da genişleyen çift SIM kartlı telefon pazarında öne çıkan bazı modeller...

HTC One dual SIM

HTC One dual SIM modeli hem çift SIM hem de microSD destekli versiyonuyla piyasaya çıkarak hayli dikkat çekti. Donanımı orijinal HTC One modelinden çok farklı olmayan telefon, microSD yuvasından dolayı arka kapağı çıkarılabilir olarak tasarlanmış. İç donanımı ek bir kaplamayla kapatılan cihazda, görünen bölüm sadece SIM ve microSD'den oluşuyor. Cihaz, ilk SIM kart ile GSM'e destek olurken, ikinci SIM kart ile de 3G ağlarına destek sunuyor. Telefonda, 64 GB ek depolama alanı mevcut. Cihazın fiyatı 800 Euro civarında.

Samsung Galaxy S4 DUOS

Samsung'un Galaxy S4'ünün üzerine Galaxy S5 de tanıtıldı ancak bu modelin yankıları hala sürüyor. Samsung 'un Galaxy S4'ünün çift SIM kartlı modeli, öncelikle Çin'de piyasaya çıktı. Model, hem Samsung'tan vazgeçemeyenler hem de çift telefon taşımak istemeyenler için ideal. Çift SIM kart özelliğinin yanı sıra Galaxy S4, Exynos 5 (5410) Octa işlemci, PowerVR SGX 544MP3 GPU, 4.99 “Full HD AMOLED Ekran, 2GB RAM, 30FPS'de 1080p Full HD video çekim kapasitesine sahip 13 megapiksel arka bakan kamera, 2 megapiksel 1080p HD video çekim özelliği ile ön kamera ve Android 4.2 Jelly Bean mobil işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak. Samsung Galaxy S4 Mini de bu kategoriye giren telefonlardan.

Samsung Galaxy Grand Duos

Samsung 'un bir başka modeli Galaxy Grand, dev bir ekrana sahip olmasıyla da tanınıyor. İyi bir görünütleme deneyimi sunan cihaz, aynı zamanda ince, portatif bir tasarıma sahip. Android™ 4.1.2 (Jelly Bean) ile çalışan cihaz, sezgisel Çift SIM, kullanım ve ücretlendirme planlarını ayırmak için iş ve kişisel hesapları ayrı tutuyor. Jelly Bean işletim sistemi, siz istemeden bile doğru bilgiyi sağlayan Google Now özellikli yeni Google Search deneyimiyle birlikte hızlı, akıcı ve sorunsuz grafiklere sahip... Bu anlamda cihazı da özel kılıyor. Telefondaki 8 Mp kamera, hızlı başlatma ve sıfır deklanşör gecikmeli yüksek yanıt verme yeteneğine sahip kamera ile zahmetsiz fotoğraf çekmenin keyfine bakabiliyorsunuz.

HTC Desire 616

HTC Desire 616 akıllı cep telefonu yüksek kaliteli 5 inç ekranı ve çift SIM kartı destekli güçlü işlemcisi sayesinde iş ve özel yaşama ait görüşmeleri, e-postaları, mesajları ve diğer verileri kolayca ve birbirine karışmadan yönetme imkanı sunuyor. 8 çekirdekli 1.7Ghz işlemciye sahip HTC Desire 616 akıllı cep telefonunda Full HD (1080p) video kaydedebilen 8 megapiksel çözünürlüklü bir arka kameranın yanı sıra, 720p video çekebilme özelliğine sahip 2 MP çözünürlüklü bir ön kamera bulunuyor. HTC BlinkFeed, bir bakışta en son haberlere ulaşabilmeyi sağlamak için, flaş haberleri ve sosyal ağ güncellemelerini sürekli, tek bir görsel akış içinde bir araya getiriyor.

Lenovo P780

Bu akıllı cihazda 4.000 mAh kapasiteli batarya dikkat çekiyor. Birçok akıllı cihazın en büyük derdi olan batarya sorununa çözüm için iyi bir alternatif olan cihaz, 5 İnç boyutunda HD çözünürlüklü ekran, 9.9mm kalınlık, eldiven ve kapasitif olmayan S-Pen kalemlere duyarlı ekran, 4 çekirdekli işlemci, çift SIM kart desteği, dahili 4GB depolama birimi, microSD kart desteği, Android 4.2.2, 8MP çözünürlüklü arka kamera ve 1GB RAM özelliklerine sahip. Telefonun yaklaşık fiyatı ise 720 TL civarında.

Sony Xperia M2 Dual

8 Megapiksellik bir kamera ile gelen cihaz, otomatik çekim moduyla fotoğraf kalitesi yönünden dikkat çekiyor. 4.8 İnç gHD ekrana sahip telefon, android ö zelliğiyle geliyor. 4 çekirdekli bir işlemci ile çalışan hızlı bir telefon olan cihaz, aynı zamanda bir eğlence paketi de sunuyor. Xperia Lounge uygulamasıyla bu eğlenceden yararlanılabiliyor. Çift SIM kartlı akıllı telefon olarak birçok avantajı olan Sony'nin bu modeli, işi ve eğlenceyi de biribirinden ayırıyor. İlk çağrıyı beklemeye alarak yeni çağrıyı yanıtlamayı tercih edebildiğiniz gibi telefonununuz kuruluş aşamasından itibaren çift SIM kart özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Cihazın fiyatı 879 TL.

LG G Pro Lite

Orta segmente hitap eden bu telefon, 960x540 çözünürlüğünde 5.5 İnç ekrana sahip. 1 Ghz çift çekirdekli işlemciden gücünü alan cihaz, 1 GB bellek ve 8 GB dahili depolama alanına sahip. 8 megapiksel arka, 1.3 megapiksel ön kamera ile donatılan LG G Pro Lite, Android 4.1.2 sürümü ön yüklü olarak sunuluyor. Stereo hoparlörler, çift SIM kart desteği ve stylus kalemle gelen yeni telefon, 9.4 mm kalınlığa ve 164 gram ağırlığa sahip. Siyah ve beyaz renk seçenekleri olan cihaz, yaklaşık 1000 TL'lik bir fiyata sahip.

Lumia 530 Dual SIM

Lumia 530 Dual SIM modeli çift sim kartlı cep telefonu modeli Windows Phone işletim sistemi ile karşımıza çıkıyor. Turuncu, yeşil, beyaz ve gri renk seçenekleri ile kullanıcıların karşısına çıkan akıllı cep telefonu dört çekirdekli 1.2 GHz hızında işlemci, 512 MB RAM bellek ve 4 GB dahili depolama alanı mevcut. Giriş seviyesindeki kullanıcılara hitap eden bu cihazın hafızası microSD kart desteği sayesinde artırılabiliyor. Nokia Lumia 530 çift sim kartlı cep telefonunun fiyatı 300 dolar civarında.

Lumia 630 Dual-SIM

Bu model orta seviye segmente göre ideal olarak tasarlanmış. Gorilla Glass 3 ekranlı Lumia 630, oldukça hafif yapısının yanı sıra ekran navigasyon özelliğiyle de ilgi çekiyor. IPS LCD ekranın boyutu 4.5 inç, çözünürlüğü ise 854 x 480 piksel olarak tercih edilmiş. Ayrıca, Snapdragon 400 1.2GHz işlemci yongasona ve 512 MB RAM'e sahip. 8 GB'lık dahili bellek, microSD kartların desteği sayesinde 128 GB'a kadar yükseltilebiliyor. Flaşsız 5 MP kamera 30 fps'te 720p video kaydı yapabiliyor. Cihazın fiyatı ise 169 dolar.

Nokia X2 Dual SIM

4.3 inçlik bir LCD ekrana sahip olan Nokia X2, 5 megapiksel bir kameraya, 1 GB RAM'e 4 GB dahili hafızaya, Qualcomm'un Snapdragon işlemcisine, Bluetooth 4.0 desteğine ve 1800 miliamper/ saat bir bataryaya sahip. Cihazın Android tabanlı olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1071 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim