• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Temiz bir Türkiye için otoda hibrit modeli

Temiz bir Türkiye için otoda hibrit modeli
Doğaya kısmen sıfır emisyon salımı olan ve Japonya'da yaygın olarak kulanılan hibrit modeli araçların sayısının artırılmasına yönelik teşvik ile trafikteki yaşlı araç sayısının azaltılması hedefleniyor.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş Pazarlama Direktörü Murat Akdağ yaptığı açıklamada, Türkiye trafiğinde her geçen gün artan yaşlı araç sayısının ülke ekonomisine önemli ölçüde zarar verdiğini söyledi.

Yaşlı araçların sadece ekonomik sorunlar doğurmadığını aynı zamanda doğaya saldığı kimyasallar nedeniyle çevreyi kirlettiğini vurgulayan Akdağ, 2013 verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 9 milyon 300 bin binek araç bulunduğunu, 5 yaşından büyük araçların sayısının ise 6,5 milyonun üzerinde olduğunu ifade etti.

Akdağ, 6,5 milyonun üzerinde olan araçların daha fazla yakıt tüketerek doğaya daha fazla karbonmonoksit ve partikül saldığına dikkati çekerek, bunun da hem ekonomiyi hem de sağlığı etkilediğini kaydetti.

Ülkede yeni araç alımının teşvik edilmesi halinde trafikteki yaşlı araç sayısının azalacağına işaret eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Yaşlı araç sayısını indirmenin yolları var. Hurda indirimi uygulaması veya bir kısmının daha yenileriyle değiştirilmesi gibi alternatifler sunulursa piyasadaki yaşlı araçların sayısı azalır. Ülkemizde hurda teşviği ve vergi düzenlemesi yapılır, hibrit modeli araçların sayısının artırılması sağlanırsa hem doğaya kimyasal salan araçlardan kurtuluruz hem de ülke ekonomisine önemli katkı sunulur. Yaşlı araç sayısı azalırsa trafik kazalarında da azalma olur."

Vergilendirme sisteminin dünya standartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini anlatan Akdağ, Türkiye'nin, motor hacmine göre vergilendirme yapan ender ülkelerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 779 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim