• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Seyit Usta'nın römork teslimatları sürüyor

Seyit Usta'nın römork teslimatları sürüyor
Konteyner taşıyıcı ve liman ekipmanlarındaki uzmanlığıyla sektörde yer edinen Seyit Usta, yılın ilk yarısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 35 büyüme yakaladı.

Seyit Usta, son iki ayda Yıldırım Group’a ait Yılport ve Gemlik Gübre’ye toplamda 22 adet liman içi aktarma römorku, 5 adet sal kasa, 5 adet kapaklı rulo havuzlu yarı römork satışı gerçekleştirdi. Gemlik Gübre’nin teslim aldığı 16 adet liman içi aktarma römorkunun üç tanesi rulo havuzlu özelliğe sahip. Türkiye’de liman içi aktarma römorkunu ilk üreten firma olan Seyit Usta, bugüne kadar 150’nin üzerinde liman içi aktarma römorku satışı gerçekleştirdi.

Söz konusu römorklar gemilerden liman sahasına, sahalardan gemilere hızlı ve güvenli konteyner taşımak için dizayn edildi. Liman aktarmalarında kullanılan römorklar sahada çalışan elamanların iş güvenliğini ve operasyon hızını arttırıyor. Konteynerlerin römork üzerine seri konulması için yanlarda merkezleme kılavuzları, önde sabit stoper, ortada hareketli stoper ile arkada sökülebilir stoperlerin konteynerlerin öne arkaya ve yanlara kaymasını önleyen tasarıma sahip. Bunun yanı sıra gemide konteynerların birbirine bağlanmasına sağlayan kilitler-twist stocklar özel tasarım sayesinde emniyetli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Seyit Usta Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Arslan, römorkların Yılport, Kumport, PortAkdeniz, Nemport, Mardaş  gibi Türkiye’nin önde gelen limanlarından kullanılmasının yanı sıra Avrupa’daki limanlarında da tercih edilmesinden dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Eninde sonunda konteynerler; limanlarda ve karayollarında güvenli bir şekilde taşınacak

Türkiye’de konteyner taşıyıcılarda tüketicilerin daha bilinçli hale geldiklerini anlatan Arslan, yeni üretilen konteyner taşıyıcı araçların yeni yönetmeliğe uygun olduğunu vurguladı. Konteyner taşımaların halen gerekli düzeyde olmadığını da anlatan Arslan, “Türkiye’de konteyner taşıması için yıllık üretim araç adedi 700-800 adet. Oysa Türkiye’nin ihtiyacı bunun üç, dört katı. Bu demek oluyor ki esas olarak konteyner taşımak için dizayn edilmemiş araçlarla konteynerler taşınıyor. Türkiye eninde sonunda konteynerlerini güvenli ve verimli bir şekilde taşıyacak” dedi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 4630 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim