• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Fırtına onlarca balıkçı teknesini batırdı.

Fırtına onlarca balıkçı teknesini batırdı.
Ayvalık'ta fırtınadan 12 küçük balıkçı teknesi batarken, Muğla'da mavi yolculuğa çıkan turistleri Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Amasra'da da balıkçı tekneleri denizde mahsur kaldı.

 

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, akşam saatlerinde etkisini göstermeye şiddetli rüzgar, gece yarısından sonra şiddetini arttırarak sahilde bağlı bulunan küçük balıkçı teknelerini batırdı
 
Yüksek kesimlerde ise bazı evlerin çatıları uçtu, camları kırıldı.Kuzey Ege'de akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esen, saatteki hızı 74 kilometreyi bulan rüzgar, gece yarısından itibaren şiddetini artırdı. Yıldız ve karayelden 80- 100 kilometre hızla esen fırtına nedeniyle başta Ayvalık'ın ilçe merkezi ile Aliçetinkaya Mahallesi sahilinde bağlı bulunan onlarca teknede madde hasar meydana geldi. Bölgede ilk belirlemelere göre 12 küçük balıkçı teknesi ile filikanın battığı öğrenildi. Şiddetli fırtına nedeniyle ilçedeki bazı büyük gezi teknelerinin de birbirine çarparak hazar gördüğü gözlenirken, tekne sahiplerinin çaresizliği dikkati çekti.
 
Turistleri sahil güvenlik kurtardı
 
Öte yandan gezinti amacıyla kiraladıkları "Savoritsa" adlı yelkenliyle mavi yolculuğa çıkan Norveç uyruklu Bjorn Bergersen ve Magne Jorund Snove, şiddetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle Aktur Çiftlik Koyu'na sığınarak, açıkta demir attı.
 
Şiddetli rüzgar, 11 metre uzunluğundaki yelkenli teknenin kıyıya vurmasına neden oldu. Teknedekiler, Alo 158'i arayarak Sahil Güvenlik'ten yardım istedi.
 
Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığına bağlı bot, arama kurtarma çalışması başlattı.
 
Karaya oturmuş halde bulunan yelkenliden tahliye edilen Norveçli turistler, Datça'ya getirildi, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
 
Öte yandan, Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı TCSG 2 botuyla bölgeye gelen ekipler, yelkenlinin karaya oturduğu yerden kurtarılması için çalışma başlattı.
 
Datça'dan bölgeye sevk edilen "Yıldırım F" adlı yolcu teknesine bağlanarak halatla oturduğu yerden hareket ettirilen tekne, açığa çekilerek kurtarıldı.Kum zemine oturduğu belirtilen teknede hasar oluşmadığı ifade edildi.
 
AMASRA'DA İKİ TEKNE DENİZDE MAHSUR KALDI
 
Dün akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini arttırarak devam eden rüzgar ve fırtına nedeniyle balık avlamak için Amasra’dan denize açılan iki tekne denizde mahsur kaldı.
Balıkçıların yardım istediği Amasralı balıkçılar, şiddetli fırtınaya rağmen denize açılarak balıkçı teknelerini yedeklerine alarak Amasra Limanına getirdi. Denizde fırtınaya yakalanan balıkçıların yardım istediği Erdoğan Reis isimli balıkçı gemisi yardım çağrısını alır almaz teknelerin yardımına koştu. Kısa süre de balıkçı teknelerine ulaşan Erdoğan Reis isimli balıkçı gemisi iki tekneyi yedeğine alarak Amasra Limanına döndü. Sabah saatlerinde ise şiddetini arttıran rüzgarın ardından Amasralılar ve tatilciler mendirek bölgesine giderek limanı aşan dev dalgalara karşı fotoğraf çektirirken Amasra Belediyesi yaptığı anonslar ile vatandaşların mendirek üzerinde gezmemeleri yönünde uyarılar yapıldı.
 
İskenderun'da deniz taştı
 
İskenderun ilçesinde etkili sağanak nedeniyle sahil kordonunda deniz taştı. Etkili olan yağmurun ardından sabah saatlerinde sahil kordonunda denizin taştığı, sahil kenarında bulunan park ve bahçelere su dolduğu görüldü. Deniz kenarında bulunan market ve büfelerin sandalye ve masaları su altında kaldı. İş yerleri sahipleri, eşyalarını sudan çıkarmaya çalıştı.
 
İskenderun Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede metrekareye 63 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.
 
İskenderun Kaymakamlığı da yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
 
Bu haber toplam 1461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim