• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İZTO, Binali Yıldırım'dan destek istedi

İZTO, Binali Yıldırım'dan destek istedi
C.B. Özel Danışmanı Binali Yıldırım'ı ziyaret eden Demirtaş, kruvaziyer turizminin geliştirilebilmesi için gerekli çalışmaların yer aldığı raporu, Yıldırım’a sunarak destek istedi.
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş başkanlığındaki İZTO heyeti, Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Müsteşarı Ziya Altunyaldız ile görüştü. 
 
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yılmaz, 50. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Cemal Elmasoğlu, İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı ve 50. Meslek komitesi Komite Başkanı Taşkın Dalay, Anadolu ve Trakya Doğalgaz Santralleri Derneği (DOĞSANT) üyeleri ile birlikte Ankara’da temaslarda bulundu. Heyet, AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım’dan tarifeler ve limanla ilgili destek sözü aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, doğalgaz santrallerinin sorunlarını titizlikle değerlendireceğini ifade etti. Demirtaş ayrıca, İTO’nun, Türkiye’deki urge projeleri arasında plastik ve kuyumculuk projelerinin en başarılı projeler arasında seçilmesi nedeniyle, Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Rekabetçilik Zirvesi’nde de konuşma yaptı.
 
 
BAKAN YILDIZ: “SORUNLARI TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRECEĞİZ”
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, doğalgaz santrallerinin önemli zorluklar içinde olduğunu ve ödeme güçlüğü çektiğini aktaran Demirtaş, “Bugünlerde dert çok, biz de size dert anlatmaya geldik” dedi. Demirtaş, DOĞSANT üyelerinin toplam kurulu güç kapasitesinin 3.000 MW’a yakın olduğunu, yeni üyeler ile birlikte bu kapasitenin daha da artacağına dikkat çekerek, “Organize Sanayi Bölgeleri olarak her bölgede santral kurmayı gündeme aldık ancak maliyetlerin yüksek olması nedeniyle santraller kendi OSB’lerine dahi elektrik veremedi. Sektör kurak bir sezonda ancak Bakanlıkça alınacak önlemler sonunda tüm sektörün gelir elde edeceğine inanıyoruz” dedi. DOĞSANT üyelerinin sorunlarını dinleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Ziyaretinizden öncesi ve sonrası arasında mutlaka bir fark olacak. Her sorunu titizlikle değerlendireceğim” diye konuştu. Yıldız, piyasaların şeffaflığı ile ilgili endişeler konusunda, Bakanlığın her resmi başvuruya cevap verdiğini, bilgi almak istenildiğinde Bakanlığa resmi yazı yazılması durumunda sürecin tüm detayları ile paylaşıldığını belirtti. Özellikle kış aylarında doğalgazda tüketim artışı yaşandığına dikkat çeken Yıldız, “Buna bağlı olarak geçen yıllarda yaşanan doğalgaz arz krizi birlikte düşünüldüğünde, doğalgazdan elektrik üretimi yapan şirketlerimiz çok ciddi bir açmazla karşı karşıya kalıyor. Bakanlık olarak her türlü talebi tek tek değerlendiriyoruz” dedi.
 
yildirim_izto1-001.jpg
 
 
 
YILDIRIM’DAN DESTEK SÖZÜ
 
İZTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yilmaz ile birlikte Ak Parti Izmir Milletvekili ve T.C. Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım'ı ziyaret eden Demirtaş, kruvaziyer turizminin geliştirilebilmesi için yapılması gereken çalışmaların yer aldığı raporu Yıldırım’a sunarak destek istedi.
 
Demirtaş şöyle konuştu: "Artık İzmir’in homeport olmaya ihtiyacı var. Dış hat direk uçuş bağlantılarının güçlendirilmesine ihtiyacımız var. 2016’ya hazır olmak istiyoruz. Bunun için de kruvaziyer şirketlerinin limanla ilgili sorunlarını halletmemiz gerekiyor. Havalimanı ile liman arasındaki bağlantıyı kurmamız şart. Limana kruvaziyer yolcu terminali kazandırılması, Izmir Alsancak Limani'nda konteyner ve kruvaziyer yatırımlarının devam etmesi, ro-ro ve ro-pax gemilerim yanaşabileceği bir terminal yaratılması gerekiyor. Ayrıca, Türkiye Kruvaziyer Platformu'nun ikinci genel toplantısını en kısa zamanda düzenlemeliyiz.”
 
Demirtaş ayrıca, İzmir Yarımada’da su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgelerinin kurulması, İzmir balık halinin Güzelbahçe’de deniz kenarına taşınması, pasaport yat limanı projesi ve ticaret odalarının kentsel dönüşüm projelerinde yer alması konularında da, Yıldırım’dan destek istedi. Yıldırım, Kruvaziyer gemiler için pilotaj, römorkör, fener, sahil sıhhiye ve liman ücretlerinin uygun hale getirilmesi ve ücretlerde yeniden değerlendirme yapılması konusunda çalışma yapacağını ifade etti. Yıldırım ayrıca, pasaport limanı dalgakıran projesi, Balık Hali’nin deniz kenarına taşınması konularıyla da ilgileneceğini belirtti.
 
 
“İHRAÇ ETMEMİZ GEREKİYOR”
 
İZTO heyeti ayrıca Gümrük ve Ticaret Müsteşarı Ziya Altunyaldız ile de görüştü. Bilgi ve teknoloji üretiminin önemine dikkat çeken Demirtaş, “Artık çağımız bilgi ve teknoloji çağı. 2023’te 100 milyar dolar ihracata İzmir’in katkı koyabilmesi için bilim ve teknoloji üretip ihraç etmemiz gerekiyor” dedi. İZTO’nun ihracatçı üyelerine daha iyi hizmet sunulması amacıyla İzmir Gümrük Müdürlüğü karşısında bir ihracat belge ofisi açmak üzere olduğunu belirten Demirtaş, ön incelemede veri giriş salonu için olumlu görüş alındığını ifade etti.
 
yildirim_izto2-001.jpg
 
 
İZTO’NUN PLASTİK VE KUYUMCULUK PROJELERİ EN İYİLER ARASINDA
 
İZTO’nun, Türkiye’deki urge projeleri arasında plastik ve kuyumculuk projelerinin en başarılı projeler arasında seçilmesi nedeniyle, Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Rekabetçilik Zirvesi’nde de konuşma yapan Demirtaş, “2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefinde İzmir’in önemli bir rolü var. İzmir’in 100 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmesi için teknoloji ve bilgi ihracatı yapması gerekiyor” dedi. Demirtaş ayrıca, urge projesinin başarısında tüm katılımcı üyelerin, danışmanların ve aralarında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin de bulunduğu kurum ve kuruluşların büyük rol oynadığını ifade etti.
Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim