• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Turizmde umudunu Rusya pazarına bağladı

Turizmde umudunu Rusya pazarına bağladı
Ortadoğu’da savaş ortamı nedeniyle turizmde 4 yıl önceki rakamlara gerileyen Mersin, umutlarını Rusya pazarına bağladı.
Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, komşu ülkelerde yaşanan iç savaşlar, kruvaziyer turizminin durması gibi olumsuz gelişmelerin kent turizminin 4 yılına mal olduğunu belirterek, mevcut açığı kapatmak için yönlerini Rusya’ya çevirdiklerini açıkladı. 
 
Yapılan tanıtım çalışmaları sonrasında Mersin’de yabancı turist sayılarının 80 binlerden 550 bin kişilere kadar ulaştığını aktaran Olcar, “Son dönemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu rakamlar yeniden 2009- 2010 rakamlarına geriledi. Özellikle bölge için büyük önem taşıyan Suriyeli turistlerin kesilmesine bir de yeni yeni ivme kazanmaya başlayan kruvaziyer turizmde yaşanan aksaklıkların eklenmesi ciddi kayıpları da beraberinde getirdi. Bu durgunluk dönemi iyi değerlendirilip kentin turizm altyapısı güçlendirilirse Ortadoğu’daki karışıklıkların sona ermesiyle turizm patlaması yaşanabilir” dedi. 
 
Durgunluğu aşmak için alternatif olarak Rusya’ya yöneldiklerini vurgulayan Numan Olcar, “Rusya’da yaptığımız görüşmelerde, Rusların konut alımında en çok Mersin’i tercih ettiklerini öğrendik. Bölgemize bir yakınlıkları var. Bunu turizm alanında da değerlendirmek istiyoruz. Özellikle sağlık turizmine yöneleceğiz. Kentin diğer turizm projeleri olan Karboğazı Kayak Merkezi ile Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı projelerinin de vakit kaybedilmeden tamamlanması gerekiyor” şeklinde konuştu. 
 
Tüm sıkıntılara rağmen Mersin’in yurtdışı tanıtımlarına devam ettiklerini bildiren Olcar, “Geçenlerde kruvaziyer turizme yönelik tanıtımlar için Barcelona’ya gittik. Kuşadası ve İzmir’e gelen gemi sayılarında ciddi artışlar yaşanıyor ancak riskli bölge olarak görülmesi nedeniyle gemiler bir süredir Antalya’dan ileriye devam etmiyor. Alanya, Mersin ve Kıbrıs limanlarına gelen gemilerde kayıplar yaşıyoruz. Ancak tanıtım çalışmalarımız ve sıcak temaslarımız sürüyor. Yeni nesil gemiler okyanustaki yerini almaya başladıkça, daha önce okyanusta seyreden gemiler de Akdeniz çanağına gelmeye başladı. Bu gemilerin büyük limanlara ihtiyacı var. Bu nedenle Mersin liman kapasitesiyle cazibe merkezi. Mersin destinasyon olarak da kabul edildi. Bölgedeki konjonktürün düzelmesiyle bu gemilerin yeniden gelmeye başlayacağına, sayılarının katlanarak artacağına inanıyorum”açıklamasını yaptı.
 
Kruvaziyer gemi yanaşma terminali tamamlanmalı
 
Kruvaziyer gemi yanaşma terminali tamamlanmalı Kruvaziyer turizmin gelişmesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan tam destek aldıklarını dile getiren Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kocamaz da Barcelona’ya geldi. Turistlere hediyelik eşya oluşturulması yönünde belediyenin yürüttüğü çalışmaları da beğeniyle takip ediyoruz. Yeni Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı da ziyaret edip konuyla ilgili bilgilendireceğiz. Valimizin de desteğini alacağımıza inanıyorum. Durgunluk dönemini iyi değerlendirip gemilerin yanaşacağı Çamlıbel üzerinde planlanan kruvaziyer gemi yanaşma terminalinin süratle tamamlanması gerekiyor” diye konuştu.
 
Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim