• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Mesleğine inanmakta güçlük çekiyorlar

Mesleğine inanmakta güçlük çekiyorlar
İzmir'de yaklaşık 3 yıldır çöp kamyoneti şoförlüğü yapan 40 yaşındaki İlknur Çoralar, tanıştığı kişileri mesleği hakkında inandırmakta zorluk çektiğini belirtti.
İzmir'de yaklaşık 3 yıldır çöp kamyoneti şoförlüğü yapan 40 yaşındaki İlknur Çoralar, tanıştığı kişileri mesleği hakkında inandırmakta zorluk çektiğini belirtti.
 
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli 40 yaşındaki Çoralar, erkek meslektaşları arasında tek kadın olarak dikkati çekiyor.
 
Çoralar mesaisine önce kamyonetinin sürüş için hazır olup olmadığını kontrol ederek başlıyor. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra ekibindeki iki erkek temizlik personeliyle yola çıkan Çoralar, Konak sokaklarının temizliğini yapıyor. Tırnaklarındaki ojesi, topuklu ayakkabıları ve güneş gözlüğüyle vatandaşların ilgisini çeken Çoralar, özellikle kadınların takdirini kazanıyor.
 
mesleginekimseinanmiyor-jpg20141031122321.jpg
 
"Beceremeyeceğimi düşündüler"
 
Çoralar, AA muhabirine yaptığı açıklamada işe 7.5 yıl önce yazı işleri biriminde işe başladığını, yaklaşık 3 yıl önce de masa başında çalışmak yerine halkın içinde olmak ve sokaklara kadın eli değmesi amacıyla şoför olmaya karar verdiğini anlattı.
 
Birçok kişinin kendisinin bu işi beceremeyeceğini, işin altından kalkamayacağını düşündüğünü belirten Çoralar, deneme süresindeki başarısıyla onları inandırdığını kaydetti. Çoralar, daha önce B sınıfı ehliyetle otomobil kullandığını ifade ederek, bu iş için ağır vasıta kullanmasını sağlayacak E sınıfı ehliyet aldığını söyledi.
 
En büyük destekçisinin 15 yaşındaki kızı olduğunu aktaran Çoralar, şöyle devam etti:
 
"Arkadaş ortamında tanıştığım kişiler ne iş yaptığımı soruyorlar, ben de 'çöpçüyüm' diyorum, şöyle bir duruyorlar. Önce 'inanmıyorum' diyorlar. Yanımda şahit varsa o şekilde inandırmaya çalışıyorum. Bir keresinde bir anket için işimi sordular, 'çöpçüyüm' dedim. 'Hanımefendi buraya yazacağız, işiniz nedir' diye tekrarladı anketör. Çöpçüyüm dedim. İki gün sonra telefon geldi, 'ilknur Hanım sanırım ankette mesleğinizi yanlış yazmışlar' dediler. Ne yazıyor dedim, 'çöpçü' dediler, ben de doğru yazmışlar, çöpçüyüm dedim."
 
"Trafikte benden kaçan sürücüler olmuştu"
 
Mesleğini ilk günkü heyecanla yapmaya devam ettiğini aktaran Çoralar, "Ben çok zorluk görmedim. Trafikte sıkıntı yaşamıyorum. Onların kullandığı küçük araçtan daha büyük bir araç kullandığım için, bir de kadın olduğum için 'kadın şoför" deyip benden kaçan bile olmuştu. Şimdi çalıştığımız bölgede gayet rahatız" diye konuştu.
 
Çoralar, işyerinde kadın olması nedeniyle daha hoşgörülü davranıldığını dile getirerek, ancak ortamda tek kadın olmanın dezavantajlarının da bulunduğunu ifade etti.
 
Sokakta kendisini görenlerin şaşırdığını vurgulayan Çoralar, kadınların ''helal olsun sana'' deyip alkışladığını, "bu işi yapamam diyenler utansın'' diyerek kendisini tebrik ettiğini belirtti.
 
Bu haber toplam 1218 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim