• BIST 9713.32
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Toyota, yılbaşından sonra 800 kişi alacak

Toyota, yılbaşından sonra 800 kişi alacak
Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, 2013 yılının haziran ayında sedan modelin üretimine başlayacaklarını belirtti.

Toyota, yılbaşından sonra 800 kişi alacak

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, 2013 yılının haziran ayında sedan modelin üretimine başlayacaklarını belirterek, “Yılbaşından itibaren kesin rakam beli olmadı ama 700-800 Sakaryalı gencimizi işe alacağız” dedi.

Arifiye ilçesindeki Toyota Türkiye Fabrikası'nda düzenlenen iftar programında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Özer, sedan modelin üretimine başlanmasıyla kapasite kullanımına çok yaklaşmış olacaklarını söyledi.

Sakarya'da üretim yapan fabrikanın kalite yönüyle en iyi fabrikalardan birisi olduğuna işaret eden Özer, şöyle konuştu:

“Yılbaşından itibaren kesin rakam beli olmadı ama 700-800 Sakaryalı gencimizi işe alacağız. Daha ötesi için ciddi şekilde çalışıyoruz. Daha ötesinin de tahmini cevapları 7-8 ay sürecektir. Fabrikamızın kalite neticeleri son derece iyi. Neredeyse en iyi arabalardan bir tanesini biz üretiyoruz, Japonya fabrikaları haricindeki fabrikalar içinde.

İnsanlarımızın yetişmiş olması, fabrikadaki Toyota sistemlerinin tam anlamıyla uygulanması, başarıda önemli etken. Türkiye'deki bütün otomotiv sanayileri kendi markalarında çok başarılı. Türk insanı çalıştığı şirkete sadakatle bağlanıyor ve çalıştığı şirkete dört ele sarılıyor. 'Ben buradan sadece para kazanayım' diye bakmıyor, her yönüyle benimseme gerçek başarıyı getiriyor. Renault'ta da Ford'da da Tofaş'ta da genelde aynı başarıyı gözlemleyebiliyoruz''

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün ise Özer'in daveti üzerine iftar programında buluştuklarını belirterek, fabrikayı gezdiklerini, alın teri ve bilginin gücüyle Toyota markasına güç katan işçi kardeşleriyle iftar yaptıklarını söyledi.

Toyota'nın bir dünya markası olduğunu, Sakarya ve Türkiye'ye büyük katkılar sağladığını anlatan Üstün, şöyle devam etti:

“İstihdam ve döviz açısından da büyük katkıları var. Biz istiyoruz ki Toyota çok daha büyüsün, gelişsin ve başarılarıyla anılsın. Ancak sizin de yakından takip etiğiniz gibi nahoş bir olayla (çalışanlara baskı yapıldığı iddiası) gündeme geldi. Biz de Sakaryalı olarak üzüldük, böyle bir şeyin olmayacağını tahmin ediyorduk. Sadece bizim çalışmalarımız değil, Toyota Başkanı da Japonya'dan şahsıma özel mektup göndererek kendi iç denetimlerini yapmak suretiyle böyle bir şeye hiçbir zaman müsaade edilemeyeceğini söyledi.

Biliyoruz ki Japon milleti kendi değerlerine çok saygılıdır. Kendi değerlerine bu kadar saygılı olan bir milletin başkalarının değerlerine de saygılı olacağını biliyoruz. Bu zamana kadar da bunu görmüştük. İstenmeyen bir olaydı ama bu zamana kadar Toyota'yı hep başarılarıyla gördük. İnşallah önümüzdeki günlerde Toyota ailesine yeni ürünler de katılacak. Toyota'nın istihdamı, üretimi, katma değeri ve döviz getirisi daha da artacak. Adeta ekonomimiz içinde zümrüt taşı gibi duran Toyota'nın kendi insanlarımızla kaynaşmasında fayda vardır, bu iftar ona vesile oldu. Bu ve benzeri faaliyetlerin de bundan sonra artarak devam etmesini arzu ediyoruz.”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu da Toyota'nın Sakarya ve ülke ekonomisine sağladığı katkıların bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 776 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim