• BIST 9762.12
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Opel, Astra'yı Türkiye'nin ısrarıyla üretti

Opel, Astra'yı Türkiye'nin ısrarıyla üretti
Alman Opel'in, yeni nesilde devamını düşünmediği Astra sedan modelini Türkiye'nin ısrarıyla üretime aldığı ortaya çıktı.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Rusya ile birlikte yeni modelin geliştirilmesi konusunda merkeze baskı yaptıklarını söyledi. Yeni modeli baştan istemeyen Almanya ve Fransa gibi büyük pazarların da aracı gördükten sonra karar değiştirip sıraya girdiğini belirten Keklik, "yeni modelin ilk sevkiyatları İzmir Torbalı'daki merkeze ulaştı. Aracın ön satışına ağustos ayı ortasında başlayacağız. Lansman için özel bir ön satış paketi hazırladık. Otomobilin fiyatı döviz kurlarına bağlı olmakla birlikte 43 bin 500 liradan başlayacak. Bu yıl 4-5 bin adet, 2013'te ise 10 bin-12 bin adet satmayı hedefliyoruz." dedi. Keklik'in verdiği bilgilere göre, Astra sedan yeni geliştirilen 140 beygir gücünde 1.4 litre benzinli motor, manuel ya da otomatik şanzıman ile 95 beygir güç üreten 1.3 litrelik dizel motor ise manuel şanzıman ile alınabilecek.

Bu yıl otomotiv satışlarında yaşanan daralmaya karşın pazar paylarını korumaya devam edeceklerini kaydeden Özcan Keklik, "Yıla agresif başladık ve öyle devam edeceğiz. 2011 ile hemen hemen aynı seviyede satışa ulaşırız, bu da yaklaşık 54 bin adetlik satış demek. Euro Bölgesi'ndeki daralma Opel dünyası içinde Türkiye'nin basamak atlamasına fırsat sunacak. Avrupa'da pazarlar geriliyor. 54 bin adetlik satışla Avrupa'da 7'nci büyük pazarız. Ancak bu yıl Hollanda ve İspanya'yı geçip Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'nın ardından beşinci büyük ülke haline geliriz." diye konuştu.

Küçük SUV Mokka, ekimde gelecek

Yılın son çeyreğinde gelecek yeni modeller hakkında bilgi veren Keklik, kompakt SUV modeli Mokka'nın ekim ayında Türkiye'ye ithal edilmeye başlayacağını söyledi. Nissan Juke'un rakibi olan Mokka, 1.4 litre turbo benzinli motorla ilk etapta manuel, kısa süre sonra otomatik şanzımanla da alınabilecek. Dizel versiyonu 2013'te Türkiye'de olacak. Bu yıl bin 500 Mokka satışı hedeflediklerini ifade eden Keklik, gelecek yıl bu rakamın 5 bin olacağını dile getirdi. Özcan Keklik, 2013 başında sıra dışı küçük otomobil Adam'ın piyasaya çıkacağını söyledi. Mini Cooper'a rakip model için Keklik, "Büyük satış hedeflerimiz yok. Adam, Opel imajına prestij katacak" dedi. Otomotiv pazarının bu yıl 800 bin adede doğru gittiğini belirten Keklik, şunları kaydetti: "Satışlar 2011'e göre daralacak ama bence Türkiye için iyi bir rakam. Çünkü geçen yıl pazar beklentilerin üzerinde büyümüştü. 2013 yılında da satışlar 2012 yılı seviyesinde gerçekleşecek."

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim