• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Amerika pazarı için geliştirilen Fiat tanıtıldı

Amerika pazarı için geliştirilen Fiat tanıtıldı
Dünyanın öncü otomobil üreticileri arasında yer alan Fiat’ın Kuzey Amerika pazarı için geliştirdiği Fiat 500 Turbo modeli tanıtıldı.

Başta Avrupa pazarlarından Japonya’ya hatta Güney Afrika ve Güney Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada satışa sunulduğu ilk günden bu yana önemli satış adetlerine imza atan Fiat 500’un Kuzey Amerika pazarı içen geliştirilen “Turbo” versiyonu, sonbahar aylarından itibaren satışa sunulmayı bekliyor. Aradan geçen 5 yıl içinde 900 bin adete yaklaşan global satış başarısına erişen Fiat 500 model ailesinin yeni üyesi, 135 HP’lik turbo motorunun yanı sıra sportif süspansiyonu, pist üzerinde etkinliği kanıtlanmış frenleri, dinamik dış tasarımı ve sportif tarza sahip iç mekânıyla da ön plana çıkıyor.Yeni Fiat 500 Turbo, Fiat 500 motor ailesinin 1.4 litre hacimli atmosferik beslemeli motoruyla karşılaştırıldığında % 34 daha fazla güç ve yüzde 53 daha fazla tork sağlamak için performansa yönelik olarak şekillendirilen ön tasarımının arkasında bir adet turbo beslemeye, ikiz intercoolera ve spor ayarlı egzoza sahip olmasıyla farklılaşıyor. Daha agresif bir görünüme sahip Fiat 500 Turbo’nun yeni 1.4 litrelik MultiAir motoruna yer açmak için aracın ön tasarımında yapılan değişimlere ek olarak iki adet intercooler girişi, parlak siyah farlar ve park lambası ile daha sportif bir görünüm sunuluyor.

Yüksek güç çıkışlı uygulamalar için geliştirilen Fiat 500 Turbo; çabuk hızlanma ve daha yüksek maksimum hız için 3.35 son dişli oranına sahip olan ve etkinliği pist üzerinde kanıtlanmış C510 kodlu beş ileri vitesli manuel şanzımanıyla da ön plana çıkıyor. Siyah boyalı boşluklara sahip olan 16 inçlik alüminyum jantların arkasında Fiat 500 Turbo’nun daha fazla frenaj gücüne sahip olması için yarı metalik fren balatalarına, daha geniş 11 inçlik havalandırmalı ön rotorlara ve kırmızı boya ile verniklenmiş fren kaliperlerine de yer verilmesi dikkat çekiyor. Artan motor gücüne paralel Fiat 500 Turbo’da daha sportif ayarlı yaylara, amortisör ayarlarına ve direksiyon kalibrasyonuna da yer veriliyor.Fiat 500 Turbo’nun sportiflik çıtası arttırılmış iç mekânında ayrıca, Beats by Dr. Dre ses sistemi kullanılması dikkat çekiyor. Fiat 500 Turbo’nun Beat Audio stüdyo kalitesindeki ses sistemi altı adet premium hoparlöre, bagaja monte edilmiş bir kutuya sahip 8 inçlik bir çift ses bobinli (DVC)bir derin bas hoparlöre ve Beats Audio dijital ses işleme (DSP) algoritmasına sahip sekiz kanallı 368 Watt’lık yükselticiye sahip olmasıyla da farkını ortaya koyuyor. 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

 

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim