• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Hyundai, Çinde'ki üretimine ticari araç ekliyor

Hyundai, Çinde'ki üretimine ticari araç ekliyor
Hyundai, Çin'de yıllık 1 milyon adetlik binek otomobil üretiminin yanına bir de ağır ticari araç üretimini ekliyor.

 

Nanjun Auto ile yüzde 50-50 eşit oranlı ortaklıkla kurulan Sichuan Hyundai, 2014'ün ilk yarısında tamamlanacak olan yatırımla birlikte yılda 150 bin adetlik kamyon ve otobüs üretecek.
 
Çin'in batısında yer alan Sichuan eyaletindeki Ziyang şehrinde kurulacak olan fabrikanın temel atma törenine Hyundai Motor Company Başkan Yardımcıları Yung-Hsing Hsueh ve Hanyoung Choi katılırken, Sichuan İl Komitesinden Liu Qibao ve Sichuan Eyalet Valisi Jiang Jufeng de temel atma törenine eşlik etti.
Hanyoung Choi açılış konuşmasında ''Sichuan Hyundai'nin bugün resmen Çin ticari araç pazarına girişi bizim için oldukça anlam taşıyor. Hyundai'nin gelişmiş teknolojileri ve deneyimi ile Nanjun Auto'nun gelişen potansiyeli bir araya geldi ve Sichuan Hyundai doğdu. Bu güçlü işbirliği, rekabetçi bir oyuncu olarak pazarda bizlere hızlı bir ivme sağlayacaktır'' ifadelerini kullandı.
 
Sichuan Eyaleti Valisi Jiang Jufengise ise ''Sichuan Eyaleti,Çin'in batı bölgelerini geliştirmek için ülke programının merkezinde yer alıyor ve otomotiv sanayisinde özellikle ticari araç üreticileri açısından büyük önem taşıyor. Bölgenin önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde gelişme kaydetmesini bekliyoruz. Bu bağlamda bölgede yeni bir tesis inşa eden Sichuan Hyundai'nin rakiplerinden daha hızlı yol alarak Çin'in önde gelen ticari araç üreticisi haline gelmesini arzuluyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
 
-Fabrika 2014 yılının ikinci yarısında faaliyete geçecek-
 
Eşit oranlı ortaklıkla kurulan Sichuan Hyundai, fabrika için toplam 3,6 milyar Çin Yuan'ı (yaklaşık 566,6 milyon dolar) tutarında bir yatırım yapacak. Hyundai, hızla gelişen Çin ticari araç pazarında daha etkili olması adına bu anlaşmayı Ekim 2010'da imzaladı. Nanjun Auto ile birlikte 2011 Nisan ayında da ''Sichuan Hyundai'' markasını oluşturmak için ön anlaşma yapmıştı.
 
Nanjun Auto'nun mevcut üretimi ve güncel modellerinde elde ettiği tecrübesi Hyundai'nin üstün teknolojileriyle ve yüksek prestijiyle birleştirilecek ve böylece ortaya ticari araç pazarının bel kemiği olacak etkileyici modeller çıkarılmış olacak.
 
2014 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi planlanan fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin 150 bin adet olması hedefleniyor. Pres, kaynak, boya ve montajın yanısıra motor fabrikasının da tam zamanlı gelişmiş üretim tesisi haline getirilmesi söz konusu olacak.
 
Fabrika ağırlıklı olarak Çin için özel ve tam donanımlı kamyonlar üretecek ve piyasa taleplerine göre esnek üretim kapasitesini 300 bin adede kadar artırabilecek. 2014 yılında Sichuan Hyundai, toplam 160 bin adetlik üretimle (150 bin kamyon ve 10 bin otobüs) birlikte Çin'de güçlü bir ticari araç üreticisi konumuna yükselecek.
 
Hyundai de tam ticari araç model yelpazesine kavuşup, yeni modelleri ve artırılan yatırımları sayesinde 2017 itibariyle 170 bin adet kamyon ve otobüs satıp pazardan yüzde 3,6 pay almayı hedefliyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim