• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Mercedes 2012 yılının en iyi teknisyenlerini seçti

Mercedes 2012 yılının en iyi teknisyenlerini seçti
Mercedes-Benz Türk, müşterilerine en yüksek kalitede hizmet ve servis sunabilmek amacıyla yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Şirket, bu kapsamda başlattığı ve bu yıl da yine tüm ürün gruplarında uyguladığı “Mercedes-Benz Teknisyen Olimpiyatları&#

Araç ve hizmetlerinde sunduğu kalitede üstünlüğü, mühendislikte uzmanlığı, ürün ve hizmet çeşitlerinin devamlılığını sunan şirket, “Teknisyen Olimpiyatları” uygulamasıyla müşterilerinin memnuniyetini daha da üst seviyelere taşımayı ve markaya olan bağlılık zincirini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Mercedes-Benz Teknisyen Olimpiyatları 2012 ön eleme sınavları 16.06 –17.06.2012 tarihleri arasında 6 farklı bölgede ve 11 ayrı sınav merkezinde (İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, Adana, Aksaray, Antalya, Denizli, İzmir, Diyarbakır ve Samsun) yapıldı.  Ön eleme sınavlarına 116 bakım teknisyeni, 273 sistem teknisyeni ve 74 arıza teşhis teknisyeni olmak üzere toplam 466 sertifikalı teknisyen ve 61 müşteri danışmanı katıldı. En yüksek puanı alan katılımcılar, dereceye girerek finallere katılmaya hak kazandılar. “Uygulamalı sınav, yazılı sınav, beceri sınavı ve takım çalışması” olmak üzere 4 aşamadan oluşan final sınavları, 06 Eylül 2012 tarihinde yapıldı.

Mercedes-Benz Türk Satış Sonrası Hizmetleri Eğitim Bölümü tarafından başlatılan ve 2003 yılından beri “Mercedes-Benz Teknisyen Olimpiyatları” adı altında gerçekleştirilen organizasyonun sonunda Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi’ nde ödül töreni düzenlendi. 7 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirilen bu törende, dereceye giren başarılı teknisyenlerin ödülleri Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ergiz Esen tarafından takdim edildi.

Mercedes Benz Türk olarak en yüksek servis ve bakım kalitesini sunmayı amaçladıklarını söyleyen Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, “Ürünlerimizi ve servislerimizin devamı ve Hizmetlerimizin çeşitliliği kalitede mükemmelliğe verdiğimiz önem ve uzman mühendislerimizle müşterilerimiz ile kurduğumuz ilişkileri daha üst seviyelere çıkartıyoruz. Teknisyen olimpiyatları organizasyonumuz ile marka bağımlılığı zincirine bir kez daha yepyeni bir halka ekliyoruz” diyerek organizasyonun kazanımlarında bahsetti.

Teknisyen olimpiyatlarının hizmet kalitesine de değer kattığını söyleyen Kurz, “Her yıl düzenlediğimiz teknisyen olimpiyatları ile ekip çalışmasını da içeren uygulamalı ve yazılı sınavlarla rekabetçi bir ortamda teknisyenlerimizi ve müşteri danışmanlarımızı motive etmeyi ve girişimlerini tespit etmeyi amaçlıyoruz. Teknisyen olimpiyatları bize ayrıca katılımcılarımızın bilgi ve becerilerini detaylı bir şekilde ölçerek geleceğe yönelik eğitim ihtiyaçlarını ona göre planlama olanağı sunmuş oluyor” dedi.

Mercedes Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ise 2012 Ağustos sonu itibariyle Türkiye’nin otomotiv sektöründe yüzde 17’lik bir gerileme yaşadığını söyleyerek “Biz Mercedes markası olarak Ağustos sonu itibariyle satışta geçen senenin önündeyiz. Bu şunu gösteriyor ki, satış sonrası hizmetler grubu eğer başarılı olmasaydı böyle bir zıplamayı kesinlikle yapamazdık” dedi. 2015 yılı hedeflerinden de bahseden Süer Sülün sözlerini şöyle tamamladı “2008-2009 yılında, 2015 için vizyon çizdik 50 bin adet araç yapacağız dedik. Umduğumuzdan daha hızlı koşuyoruz. Geçen sene 40 bin aracı geçtik. İnşallah bu senede geçen sene kırdığımız rekorun üzerine bir rekor daha kıracağız. Otomobilde satış sonrası hizmetlerde birinciyiz. Servis girişlerinde yüzde 60’a varan artışlar var. Bu artışları hazmedip, aynı kaliteyi yakalamak ve müşteriyi memnun etmek gerçekten müthiş bir başarı.”

Otomotiv dünyasında rekabetin en yoğun olduğu alanı satış sonrası hizmetler olduğunu söyleyen Satış Sonrası Hizmetleri Bölüm Müdürü Ergiz Esen, bu rekabeti karşılamaya yönelik stratejiler oluşturduklarından bahsetti.

Satış sonrası hizmetler pazarında müşteri memnuniyetini ve sadakatini en üst düzeye taşımayı hedeflediklerini söyleyen Esen “Bu hedefe ulaşmamızın yolu da neticede artan satışlara bağlı olarak hizmet hacmimizin ve yine artan müşteri memnuniyetine yönelik olarak hizmet kalitemizi arttırmakta geçiyor. Bu da şu anlama geliyor ki daha çok kalifikasyonu yüksek teknisyene ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Geçen yıl “En Iyi Kamyon Teknisyeni” ödülünü alan Birollar Otomotiv servis elemanı Gürkan Gürses, ülkemizi temsil ettiği uluslararası yarışmada birincilik ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı. Bu sene ise “En Iyi Otomobil Teknisyenleri” seçilen servis elemanları uluslararası yarışmaya katılacak.

TEKNİSYEN OLİMPİYATLARI SONUÇLARI

Bakım Teknisyenliği Grubu (Kamyon) :
1-Gürkan Gürses (Birollar Otomotiv), 2- Derviş Bulat (Bayraktarlar Aksaray), 3- Kamuran Şimşek (Mengerler Kocaeli).

Bakım Teknisyenliği Grubu (Otobüs):
1-Gökhan Usluca (Has otomotiv Avcılar), 2-Yusuf Karaağaçlı (Hases Otomotiv Eskişehir), 3-Mehmet Akif Işık (Mengerler Bursa).

Bakım Teknisyenliği Grubu (Otomobil):
1-Erkan Doğan (Gülsoy Florya), 2-Serkan Ceyhan (Koluman Ankara), 3-Yahya Korubeyi (Çeşmeliler).

Bakım Teknisyenliği Grubu (Hafif Ticari Araç):
1-Hacı Ahmet Sökmen (Bayraktarlar Merkay), 2-Bilgin öztürk(Has Otomotiv İstoç), 3-Recep Şensoy (Has Otomotiv Avcılar).

Sistem Teknisyenliği Grubu (Kamyon) :
1-Necati Zorlu (Hases otomotiv Eskişehir), 2-Selçuk Ceylan (Hasmer Düzce), 3- Mustafa Yılancık (Has Otomotiv Avcılar).

Sistem Teknisyenliği Grubu (Otobüs):
1-Murat Kabakçı (Mngerler otogar), 2-Adem Yaşar Küçük(Bayraktarlar Merkon), 3-Emrah Bakacak (Hastalya Antalya).

Sistem Teknisyenliği Grubu (Otomobil):
1-Yalçın Karaca (Hasmer Düzece), 2-Levent Çelik (Gülsoy Florya), 3-İlhan Gündüz (Mengerler Bursa).

Sistem Teknisyenliği Grubu (Hafif Ticari Araç):
1-Ahmet Topcu (Has Otomotiv İstoç), 2-Serdal Sığırcı (Gelecek Otomotiv Malatya), 3-İsmail Altınok(Bayraktarlar Aksaray).

Arıza Teşhis Teknisyenliği (Kamyon) :
1-Tercan Ekiz(Mengerler Sivas), 2-Ercan Karaköse(Mengerler Ankara), 3-Murat Kaya (Koluman İstanbul).

Arıza Teşhis Teknisyenliği (Otomobil):
1-Erdal Aksakal(Has Otomotiv İstoç), 2-Aslan Yenice (Mengerler Ankara), 3-Celal Gürpınar(Birollar Otomotiv).

Arıza Teşhis Teknisyenliği (Hafif Ticari Araç) :
1-Ümit Göden (Mengerler Davutpaşa), 2-Eyüp Yapıcı Has Otomotiv Susurluk), 3-Serkan Öztürk(Mengerler Davutpaşa).

Arıza Teşhis Teknisyenliği (Otobüs):
1-Yücel Çoban(Bayraktarlar Merkon), 2-Fatih Eren (Koluman İstanbul), 3-Muhammed Hadi Öztürk (Mengerler Ankara).

EN İYİ TAKIM ÜYELERİ:

En İyi Takım (Kamyon) :
Gürkan Gürses(Birollar otomotiv), Mehmet Ali Baş(Hasmer Düzce), Murat Kaya (Koluman İstanbul), Erhan Ünveren (Hastalya Denizli).

En İyi Takım (Otobüs)
Gökhan Usluca (Has Otomotiv Avcılar), Murat Kabakçı (Mengerler Otogar), Fatih Eren (Koluman İstanbul), Necati Ertuğrul (Bayraktarlar Aksaray).

En İyi Takım (Otomobil)
Yahya Korubeyi (Çeşmeliler) , İlhan Gündüz (Mengerler Bursa), Aslan Yenice (Mengerler Ankara), Fikret Taş (Koluman Gaziantep).

En İyi Takım (Hafif Ticari Araç)
Hacı Ahmet Sökmen (Bayraktarlar Merkay), İsmail Altınok (Bayaktarlar Aksaray), Eyüp Yapıcı (Has Otomotiv (Susurluk), Mesut Demircan (Koluman Tarsus).

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 3414 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim