• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

964 adet Ferrari aynı anda piste çıktı!

964 adet Ferrari aynı anda piste çıktı!
Otomotiv sektörünün tutku yaratmayı başaran otomobil markalarından Ferrari, İngiltere’de Silverstone Pisti’nde düzenlenen Ferrari Racing Days etkinliği kapsamında 964 adet Ferrari’yle aynı anda pist geçişi yaparak kendi dünya rekorunu kırdı.

 

Ferrari F1 Scuderia pilotu Felipe Massa’nın kullandığı Ferrari 458 Spider önderliğinde pist geçişini tamamlayan Ferrari konvoyu, Guinness Dünya Rekorları Komisyonu huzuruna çıkarılması için gerekli olan tüm koşulları yerine getirmiş oldu. Daha önce Japonya’da Fuji Pisti’nde 490 adet Ferrari’yle aynı anda pist geçişi yaparak dikkatleri üzerine çeken İtalyan lüks süper spor otomobil üreticisi, Silverstone Pisti etkinliğe katılan her Ferrari için İngiliz otomotiv sanayisi çalışanlarını ve ailelerini destekleyen bir yardım vakfı olan BEN’e de 5’er Sterlin bağışta bulundu.
 
Ferrari, İngiltere’de Silverstone Pisti’nde düzenlenen Ferrari Racing Days etkinliği kapsamında 964 adet Ferrari’yle aynı anda pist geçişi yaparak kendi dünya rekorunu kırdı. Daha önce Japonya’da Fuji Pisti’nde 490 adet Ferrari’yle aynı anda pist geçişi yaparak dikkatleri üzerine çeken İtalyan lüks süper spor otomobil üreticisi, Ferrari F1 Scuderia pilotu Felipe Massa’nın kullandığı 458 Spider önderliğinde 964 adet Ferrari’yle pist geçişini tamamlayarak büyük bir etkinliğe imza attı. Guinness Dünya Rekorları Komisyonu huzuruna çıkarılması için gerekli olan tüm koşulları yerine getiren Ferrari, Silverstone Pisti etkinliğe katılan her Ferrari için İngiliz otomotiv sanayisi çalışanlarını ve ailelerini destekleyen bir yardım vakfı olan BEN’e de 5’er Sterlin bağışta bulundu.
 
F1 Clienti programlarında yer alan sürücülere özel koç olarak etkinliğe katılan Marc Gene de geçitte yer alan isimler arasında dikkat çekerken, katılımcılar ve seyirciler Maranellolu marka tarafından üretilen gelmiş geçmiş en güçlü yol spor otomobil olan F12 Berlinetta da dahil olmak üzere tüm Ferrari modellerini yakından görme şansını buldu. Rekor denemesine katılan Felipe Massa ise “964 aracın önünde olmak gerçekten unutulmaz bir deneyimdi. Tüm Şahlanan At hayranları için emsalsiz bir görüntü oluşturan bu kadar çok sayıda aracı tek bir yarış pisti üzerinde bir araya getiren böylesi özel bir etkinlikte yer almak benim için büyük bir onurdu” açıklamasını yaptı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1385 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim