• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Otomotivciler, küresel oyuncu olma yolunda

Otomotivciler, küresel oyuncu olma yolunda
Küresel güç olma hedefiyle yola çıkan otomotiv sektörü CNR EXPO Mersin Yenişehir Fuar Merkezi'nde buluşuyor.

Ekonominin lokomotifi olan otomotiv sektörü, otomobilde yeni model sezonunu Mersin’de açıyor. Otomobil tutkunlarının merakla beklediği yeni modellerin vitrine çıkacağı fuar, Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenleniyor.

Bölgesinde en büyük organizasyon

Audi, Renault, Dacia, Fiat, Toyota, Volkswagen, Honda,  Ford, Citroen, Peugeot,  Isuzu, Mitsubishi, Kia, Hyundai ve Skoda gibi öncü markalarının katılacağı fuar, sektörün bölgesinde en önemli organizasyonu olma özelliği taşıyor. 

Mersin Auto Show 2012 Fuarı'ndaotomotiv firmalarının yanı sıra bir çok aksesuar firması ve sektöre hizmet veren diğer kuruluşlar da fuardaki yerlerini aldılar.

Bölgenin en etkili ticari organizasyonu olmayı hedefleyen Mersin Auto Show, 3 salonda 20 bin metre kare alanda düzenlenecek. Otomotiv firmaları,  fuara gösterişli standlarıyla katılım sağlayarak, tüm yeniliklerini ziyaretçilere sunacaklar.

Adana, Gaziantep, Urfa, Kahramanmaraş ve İskenderun gibi bir çok ilden ve komşu ülkelerden ziyaretçi alma potansiyeline sahip olan Mersin'de gerçekleştirilecek organizasyon aracılığıyla turizm sektörü de hareketlenecek. Çukurova bölgesinin ülke çapındaki otomotiv satışlarından aldığı payı göz önünde bulundurarak, Mersin Auto Show 2012’nin kentteki otomobil satışlarına da ciddi bir etki yaratması bekleniyor.

Sektör, bileşenleriyle bir arada

Lider otomobil markalarının en son modellerini sergileyeceği fuarda aksesuarlar da vitrine çıkacak. Otomobil parfümleri, kılıflar, paspaslar, her türlü performans lastikleri, jant, akü ve müzik sistemleri organizasyondaki diğer ürün gruplarını oluşturuyor. Ayrıca sigorta, kredi bankacılığı gibi sektöre hizmet veren diğer alanlardan da çeşitli firmalar fuarda yer alıyor.

Toplam 1 milyon 200 bin adetlik üretim,  900 bin adetlik iç pazar ve yaklaşık 20 milyar dolar değerindeki ihracat rakamı, sektörün büyüklüğünü ifade ediyor. Türkiye otomotiv sektörü toplam 911 bin adetlik satışla 2011 yılında dünya sıralamasında 18. Avrupa’da ise 6. sırada yer aldı. Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında otomobil satışında 6.sırada yer alırken hafif ticari araç satışında da 2. oldu.  

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 792 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim