• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Kazakistan'da zırhlı araç üretecek

Kazakistan'da zırhlı araç üretecek
Türkiye'nin en büyük özel sermayeli savunma sanayi şirketi Otokar, 12 Ekim 2012 tarihinde İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Kazakistan Yatırım ve Ticaret Forumu'nda Kazakistan'da zırhlı araç üretimine ilişkin ön anlaşma (MOU) imzaladı.

Kazakistan Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan ve Mayıs’ta Kazakistan’da yapılan anlaşmanın devamı niteliğinde olan bu ön anlaşma ile Otokar ve Kazakhstan Engineering şirketleri, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in huzurlarında Kazakistan’da zırhlı araç üretme konusundaki işbirliği niyetlerini beyan ettiler. 

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’nun (TUSKON) düzenlediği forumda düzenlenen imza töreninde ön anlaşmayı Otokar adına Genel Müdür Serdar Görgüç ve Kazakistan Engineering adına Genel Müdür Bolat S. Sumagulov imzaladı. Mayıs ayında imzalanan anlaşmanın devamı olan bu ön anlaşma ile Kazakistan Silahlı Kuvvetleri’nin 4x4 Cobra zırhlı araç ihtiyaçlarına yönelik potansiyeli karşılamak amacıyla işbirliği yapılarak ortak bir girişim ile yeni bir şirket kurulacak.  

Türk zırhlı araçları Türkiye dışında üretilecek

Son 25 yıldır taktik tekerlekli araçların tasarım ve üretimini yapan Otokar’ın 25 binin üzerinde askeri aracı bugün tüm dünyada 30’a yakın ülkede kullanılıyor. Bu anlaşma ile kara araçları alanında ilk kez bir yerli savunma sanayi şirketi yurtdışında yine kendi markası ile zırhlı taktik araç üretme imkanına sahip olacak. 

İki şirket arasında yapılan ön anlaşmaya göre Otokar, yeni kurulması planlanan ortak girişime COBRA araçlarının üretimi için gerekli bilgi birikimini, tüm parça ve komponentlerin tedarik ve teslimini, eğitim ve üretim denetleme desteği verecek. Kazakistan’ın önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Kazakhstan Engineering ise üretim için gerekli lokasyon ve tesislerin kurulmasını sağlayacak.

Otokar COBRA dünya çapında kabul gören, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere modern orduların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapı ve özelliklerde tasarlanmış çok fonksiyonel bir zırhlı araç. COBRA, bugün Türkiye dahil 10’dan fazla ülkenin silahlı kuvvetler ve güvenlik güçleri envanterlerinde yer alıyor; COBRA’nın özellikle Birleşmiş Milletler bünyesinde gerçekleştirdiği başarılı görevler yeni kullanıcılar için de önemli referans oluyor. Araç, eşsiz arazi kabiliyeti ve üstün koruma sağlaması özellikleri ile de dikkat çekiyor.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.com

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim