• BIST 9530.47
  • Altın 2473.328
  • Dolar 32.5179
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Otokoç Otomotiv'den 5 yıldızlı açılış

Otokoç Otomotiv'den 5 yıldızlı açılış
Otokoç Otomotiv, otomotiv sektöründe bir ilke imza atarak İstanbul ve Antalya’da yeni ve yenilenen 5 tesisinin açılışını aynı gün ve saatte canlı bağlantılar eşliğinde gerçekleştirdi.

 

Birmot ve Otokoç’un İstinye’deki tesisinden canlı bağlantılarla yapılan açılış törenleri Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, TOFAŞ CEO’su Kamil Başaran, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir’in katılımıyla gerçekleştirildi. Aynı anda Yenibosna tesisinde yapılan törene Otokoç Markasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven ev sahipliği yaparken Antalya’daki törende ise Birmot Markasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Sakarya yer aldı. 
 
Otokoç Otomotiv sektöründe öncü olma misyonundan hareketle bir ilke imza atarak, yeni tesisleri, Birmot İstinye Fiat, Otokoç Yenibosna Ford, Birmot Antalya Lancia, Alfa Romeo ve Jeep ile yenilenen tesisleri Otokoç İstinye Ford ve Birmot Antalya Fiat tesislerinin açılışını canlı uydu bağlantısı ile gerçekleştirdi. 
 
Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, köklü geçmişi, yenilikçi ve teknoloji odaklı yatırımlarıyla her geçen gün büyüyen Otokoç Otomotiv’in 5 tesisinin açılışını aynı anda gerçekleştirdiklerini belirtti. Otokoç Otomotiv’in Koç Holding Otomotiv Grubu’nun müşteriye açılan penceresi olduğunu vurgulayan Çimen:
 
“Araç kiralama ve perakende sektörünün öncü şirketi Otokoç Otomotiv bugün yaklaşık 450.000 m2 açık, 200.000 m2 kapalı hizmet alanı, pazardan aldığı %8,5 pay, 32 ilde toplam 123 satış noktası, araç kiralamadaki 20.000 adetlik araç parkı, 2.000 kişilik hizmet gücü ve 3 milyarlık cirosu ile üretim ve dağıtım dışında tüm otomotiv çözümlerini sunmaktadır. Bu yıl daralan otomotiv pazarına rağmen yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yenilediğimiz tesisler ile %8 ek istihdam yaratarak 2012’yi %10 ciro artışıyla tamamlayacağız.”dedi.
 
2005 yılında Ford bölge satış şirketlerinin birleşimiyle oluşan Otokoç’u, Fiat bölge satış şirketlerinin oluşturduğu Birmot’la ve araç kiralama şirketi Avis’le aynı çatı altında birleştiren Otokoç Otomotiv’in, bu yapılanması ile sektöründe örnek teşkil ettiğini belirten Çimen, bu haliyle mega otomotiv perakendeciliği ve araç kiralama şirketi yapısına kavuşturduklarını söyledi. Bu yapıya 2007 yılında da diğer global araç kiralama markası Budget’ın katıldığını belirten Çimen, şöyle devam etti;
 
“Mevcut yapısı ve büyüklüğü ile Otokoç Otomotiv’in Türkiye’de bir benzeri yok. Otokoç Otomotiv iş hacmiyle, Avrupa ve Amerika’daki mega bayilerle yarışır hale gelmiştir. Hatta bu bölgelerdeki mega bayilerin büyüklükleri yeni araç satışındaki pazar payı kapsamında mukayese edildiğinde Otokoç Otomotiv’n yarattığı değerin daha fazla olduğu görülmektedir.” 
 
Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise törende yaptığı konuşmada Otokoç Otomotiv’in iki markası olan Birmot ve Otokoç’a ait 5 tesisinin açılışını aynı anda gerçekleştirerek bir ilke imza attıklarını belirtti. Otokoç Otomotiv olarak misyonlarının rekabet üstü uygulamalarla müşterilere, çalışanlara ve hissedara değer katarak sektörde öncü olmak olduğunu belirten Özdemir şöyle devam etti;
 
“Daha çok müşteriye ulaşmak ve mevcut müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için en doğru lokasyonlara yatırım yapmaya devam ediyoruz. 2012 yılında 9 tesisimizi yenilerken 6 yeni tesisimizin de açılışını yaptık. Otokoç Otomotiv olarak büyüklüğümüz, köklü geçmişimiz ve öncülük misyonumuz çerçevesinde müşterilerimizin beklentilerinin üzerinde hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bunun için çeşitli araştırmalarla müşterilerinden geri bildirimler alıyoruz. Araştırma sonuçlarına göre müşterilerimiz Otokoç Otomotiv’i şu sözlerle tanımlıyor: ‘Otokoç Otomotiv, güven veren, teknolojiye yatırım yapan, ferah, geniş ve aydınlık tesisleri, konusunda uzman, güler yüzlü ve saygılı çalışanları, araç çeşitliliğinin ve bulunurluğunun yüksek olduğu, iyi hizmet sunan, sektörünün öncüsü bir şirkettir’. Bu değerlendirmelerden aldığımız güçle yeni tesis yatırımlarımıza devam ediyoruz.”
 
Uğur Güven: “Türkiye’de Ford Satışlarının üçte birini, Volvo satışlarının ise %35’ini gerçekleştiriyoruz.”
 
Otokoç Ailesi’nin 17. tesisi Otokoç Yenibosna’nın açılışını yapan Otokoç Markasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven  Otokoç’un Türkiye’deki Ford satışlarının üçte birini, Volvo satışlarının ise %35’ini gerçekleştirdiğini söyledi. Her yıl Otokoç servislerine 180.000 adet araç girişi olduğunu belirten Güven kurumsal ve bireysel olmak üzere yılda yaklaşık toplam 250.000 müşteriye hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.
 
Uğur Sakarya: “Antalya’da satılan her 100 araçtan 8’ini Birmot olarak biz satıyoruz ve Fiat markasının Antalya’daki liderliğinin haklı gururunu yaşıyoruz.
 
Antalya’da yeni Lancia, Alfa Romeo ve Jeep tesisinin açılışı Birmot Markasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Sakarya’nın katılımı ile gerçekleştirildi.  Birmot olarak Fiat markasıyla 1970 yılından beri hizmet verdiklerini paylaşan Sakarya, “Antalya’da otomotiv hinterlandı olarak tanımlayabileceğimiz bu mekanda 3 premium markamız olan Jeep, Alfa Romeo ve Lancia tesisimizi hizmete açıyoruz.” dedi ve ekledi. “Antalya’da satılan her 100 araçtan 8’ini Birmot olarak biz satıyoruz ve Fiat markasının Antalya’daki liderliğinin haklı gururunu yaşıyoruz. ” 
 
1.20121020121613.jpg
 
2.20121020121623.jpg
 
3.20121020121632.jpg
 
4.20121020121642.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1724 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim