• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Otomobilde müşteriyi etkileyen unsurlar

Otomobilde müşteriyi etkileyen unsurlar
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, dünyada yaşayan 6 milyar civarında kişinin yüzde 91'inin hala otomobil sahibi olmak istediğini belirtti. Aybar, otomobil sektöründe en çok müşteriyi etkileyecek temel unsurları da şöyle sıraladı:

 

Active Academy'nin düzenlediği 10. Uluslararası Finans Zirvesi Global Ekonomik Mimari konulu panelde konuşan Aybar, Türkiye'nin otomotiv sektörünün 2023 hedefinde yıllık 4 milyonluk üretimi, yıllık 3 milyonluk ihracatı ve toplam 75 milyar doları bulacak bir ihracat rakamını vizyon olarak önlerine koyduklarını belirtti.
2011 yılında yapılan küresel yöneticiler anketinde önümüzdeki 15 yıl içinde global dünyayı en etkileyecek hususun teknolojik değişimler olacağını anımsatan Aybar, şöyle konuştu:
 
''Teknolojik değişimlerin nereye gittiğini iyi anlamamız gerekiyor. Özellikle otomotiv sektörü için önemli trendler var. Bunların içerisinde dijital platformların ve sosyal medyanın yaygınlaşması, paylaşım sitelerinin etkisini artırması, iletişimin çeşitlendirilmesi ve multimedya organlarının çok daha fazla kullanılması bizim geleceğimizin nereye gittiğini gösteren sinyaller olacak.
 
London School of Economics'in araştırmasına göre dünyada yaşayan 6 milyar civarında kişinin yüzde 91'i hala otomobil sahibi olmak istiyor. Ama bu nüfusun yüzde 49'u akıllı bir cep telefonu peşinde, yüzde 30-35'i de hızlı bir internet erişimi istiyor. Türkiye'de ise 65 milyon cep telefonu var ve 40 milyon civarında internet kullanımımız var. Rakamlar oldukça iyi. Bazı birincilikleri de almaya başladık. Mesela internette online zaman harcamada dünyada beşinci ve Avrupa'da birinciyiz. Facebook'ta dördüncülüğü bulduk ve Twitter'da da buna doğru gidiyoruz.''
 
Aybar, Türkiye'de otomobil alacaklarından her 10 kişinin sadece 2'sinin hangi otomobili ve markayı alacağını bildiğini dile getirerek, 8'inin ise sadece otomobil almayı istediğini kaydetti.
 
Otomotiv firmaları olarak kendilerinin bu 8 kişi üzerinde markalarını algılatma mecburiyeti olduğuna işaret eden Aybar, ''Bu insanların tamamı otomobilleri internette mukayese ediyor. Bunların yüzde 70'i internetten mukayese sonrasında araçlarını satın alıyor. Bunlar bizim için son derece önemli göstergeler. Artık bundan sonra pazarlamayı internet ortamında yapmamız gerekecek'' dedi.''
 
Otomobillerde trendler değişiyor
 
Aybar, otomobil sektöründe en çok müşteriyi etkileyecek temel unsurları da şöyle sıraladı:
 
''Araçlarda kullanılan elektrik ve elektronik aksam. Hafif malzemeler, daha çevreci, küçültülmüş ve güçlü motorlar daha çok tercih edilecektir. Bilişim teknolojilerindeki değişmeler tercihleri etkileyecektir. Ar-Ge desteklerinin nereye gideceği de önemli hale geliyor. Biz otomobilciler olarak dört unsura dikkat edeceğiz. Daha çevreci ve daha hafif araçlar üreteceğiz.
 
Yakıt pili sitemleri, elektrikler çalışan araçlar ve bunların alternatifi araçlar üretmeliyiz. Kullanımdaki sarfiyat 4-3-2 litre olacak motorlar üretmeliyiz. Araçlarda insanlar her ana online kalmak istediğinden dolayı multimedia sistemlerinin gelişmiş olması gerekiyor.''
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim