• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Sıfır araçtan 10 bin km bakım kartı çıktı

Sıfır araçtan 10 bin km bakım kartı çıktı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, akıllı kimlik kartlarının ne zaman hayata geçirileceği ve hangi alanlarda kullanılacağına ilişkin açıklamalar yaptı.

 

Bakan Ergün, otomotiv soruşturmasına ilişkin de “kullanılmış araçlar sahte belgelerle sıfır araç gibi getiriliyor. Mesela biz bazı soruşturmalarda aracın torpidosunda 10 bin kilometrelik bakım kartına rastladık” dedi. NTV’de katıldığı programda konuşan Ergün, “2013 Haziran ayından itibaren 2 milyon vatandaşa yeni kimlik kartlarını dağıtacağız. 3 yıl içerisinde de bütün vatandaşlarımıza yaygınlaştırılacak. Yani, 3 yıllık bir geçiş süreciyle bütün vatandaşlarımız yeni kimlik kartını, elektronik kimlik kartını kullanmış olacaklar”dedi. Nihat Ergün, akıllı kimlik kartlarının sadece bir nüfus kağıdı gibi olmayacağını belirterek, çipli yeni kimlik kartlarının ehliyetten banka işlemlerine, ulaşımdan sağlığa kadar birçok alanda kullanılabileceğini bildirdi.
 
700 BİN KİŞİ MAHKEMELİK
 
Ergün şöyle konuştu: “İsterseniz bankamatikten para çekebileceksiniz, sağlık hizmeti almak istiyorsanız onunla alacaksınız. Stadyumdan geçiyorsunuz, girdiniz kimlik kartı? Kim girdi stadyuma belli. Veya sağlık hizmeti alıyorsunuz bu belli. Bugün 700 binden fazla vatandaş sahte kimlik kartı ile işlem yapmak nedeniyle mahkemelik durumda. Birçok insan adına sahte kimlikle krediler alınmış durumda, birçok insan adına alışverişler yapılmış durumda. Birçok insan adına noterlerden belge düzenlenmiş durumda. Noter baktığı zaman bu kimlik kartı sahte mi, değil mi bunu bilmiyor ki… Ama şimdi noterler de bunun bir an evvel yürürlüğe girmesini istiyorlar. Çünkü sahte kimlik kartı diye bir mesele kalmayacak’’ değerlendirmesinde bulundu.”
 
OTOMOTİV SORUŞTURMASI
 
Bakan Ergün, otomotiv soruşturmasına ilişkin bir soru üzerine de, şunları  kaydetti: “Burada birkaç tane yanlış iş var bu konuda, savcılıklara intikal eden  işler bunlar. Tabii savcılık ne karar verecek ona da bakacağız. Sahte imza  kullanarak, sahte belgeler düzenlenerek mesela ithalat gerçekleştiriliyor, bunun  tabii ki soruşturulması lazım. Bir başka tarafında başka açıdan kullanılmış  araçlar sahte belgelerle sıfır araç gibi getiriliyor. Mesela biz bazı  soruşturmalarda aracın torpidosunda 10 bin kilometrelik bakım kartına rastladık  yani bunlar var.
 
Öbür taraftan bazı lüks araçlar, lüks jeepler mesela ucuza getirilmek  için vergisi az ödensin diye ticari araç niteliğinde getirilmeye çalışılıyor.  Binek araçlar hafif ticari araç kılıfına sokularak getirilmeye çalışılıyor. Veya  tip onay belgeleri olmadığı halde, uluslararası Avrupa tip onay belgeleri  olmadığı halde Avrupa ülkelerinin bazılarından sahte tip onay belgesi  düzenleyerek tip onayı varmış gibi piyasaya sokuluyor, bunlarla ilgili bir  soruşturma yürüttük ve ilgililerle ilgili suç duyurusunda savcılıklara bulunduk,  eminim onlar da gereken neticeyi elde edeceklerdir.”
 
Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim