• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Lüksün devi Türkiye'de

Lüksün devi Türkiye'de
Birkaç ay önce resmi olarak Türkiye’de varlığını ilan eden Rolls-Royce tartışmasız dünyanın en lüks araç markalarından biri.


Markanın üretiminin yaklaşık yüzde 50’den fazlası tamamen kişinin isteklerine göre üretiliyor. Örneğin; fabrikaya bir kadın pembe rujunu yollayıp, “ben bu renk istiyorum aracımı” diyebiliyor. Yani renginden, koltuk döşemesine işletebileceğiniz isminize kadar her şey isteğinize bağlı olarak size özel üretilebiliyor

141003_phantom1.standard.jpg

İç mekan
Açıkçası Rolls-Royce Phantom’un içinde kısa sürede olsa kendinizi İngiliz kraliyet ailesine çok yakın, belki de onlardan biri gibi hissediyorsunuz. Hatta “param olsa benim onlardan ne eksiğim var!” gibi psikolojik travma belirtileri başladığı da oluyor.Günümüz orta sınıf otomobillerinde dahi ön konsolun rengarenk olduğunu, onlarca düğmeyle panayır yerine benzeyen kokpitlerin tasarlandığını düşünürsek; Rolls-Royce Phantom sadelik ve şıklık dersi veriyor. Aracın içinde dikkati dağıtabilecek, başka yere konsantre olabileceğiniz, göz yoran hiçbir şey yok. BMW’den tanıdığımız bir müzik ve bilgi ekranı var, o da ön konsolda bulunan analog saatin arkasına gizlenmiş ve bir tuşla size kendini gösteriyor.

 

141003_phantom3.standard.jpg

Boyutlarından dolayı aracın içi o kadar geniş ki; özellikle arkada oturan iki yetişkinin önüne birer ufak zigon sehpa atabilirsiniz. Konforu en üst düzeyde yaşatan Rolls-Royce Phantom’un herhangi bir çukur veya tümsekten geçtiğini anlamak için görmeniz gerekiyor, aksi takdirde fark etmeniz çok zor. Bavyera’da özel olarak hazırlanan deri sayesinde tüm yolcuları müthiş bir rahatlık hissi sarıyor.Gaza yüklendiğinizde müthiş tasarlanmış ön bölüm ve Rolls-Royce amblemi hafif bir şekilde havalanıyor ve rahatsız etmeden hızlanıyor. Ön bölüm demişken; aracın burun kısmı o kadar güzel tasarlanmış ki, dakikalarca izleyebiliyorsunuz. Rolls-Royce Phantom’u ilk defa görenleri şoke eden güzellik de buradan başlıyor. Araca arka taraftan baktığınızdaysa çok güçlü bir görünüm hakim. Kaslı, ayakları yere sağlam basan, kolay kolay yenemeyeceğiniz bir rakip gibi duruyor.

141003_phantom2.standard.jpg

Özetlemek gerekirse; Rolls-Royce Phantom kullanıcısına ve diğer insanlara hissettirdikleriyle gerçekten özel bir otomobil.

Teknik özellikler

460hp – 6.7 litre 
720nm tork 
Karma yakıt tüketimi 14.8 litre 
0-100 km/s : 5.9 saniye 
Maksimum hız: 240 km/s 
Fiyatı: 1 milyon 400 bin avro

 

Marka ve amblem

Rolls Royce’un araçlarının ön kaput ucunda dikkati çeken bir amblem bulunuyor. Adı;“Spirit of Ecstacy.” İlhamını bir kadından alıyor ve kollarını yana açarak uçmaya hazır bir kadını simgeliyor. 1911 yılında tasarlanan şekil, tasarımcının sevgilisini temsil ediyor. Orijinal adı "Spirit of Ecstasy" olsa da, bu heykele halk dilinde "Emily" adı verilmiş.

141003_phantom4.standard.jpg

Markanın hikayesi de en kısa haliyle şöyle özetlenebilir; Henry Royce 1884'te elektronik ve makine üreten bir fabrika kurmuş. 1904'te ilk otomobilini yapmış ve aynı yıl Londra'da otomobil satan Charles Rolls'la tanışmış. İkili işbirliği yapmak üzere anlaşınca Royce'un yaptığı otomobilleri Rolls satmaya başlamış. Ve böylelikle markanın adı "Rolls-Royce" olmuş.

http://www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 958 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim