• BIST 9708.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Kışa hazırlık: Arabanızın ısıtıcısının ne problemi var?

Kışa hazırlık: Arabanızın ısıtıcısının ne problemi var?
Soğuk günler yaklaşıyor. Haliyle aracınızın ihtiyacınız olan sıcak havayı ısıtıcıyla size sağladığından emin olmalısınız. İşte ısıtıcınızda sorun varsa yapmanız gerekenler!

Kış ayları sürücüler için her zaman beraberinde büyük soru ve sorunları da beraberinde getirir. En önemli sıkıntılar da arabaların ısıtma donanımlarında yaşanan aksaklıklardan ortaya çıkar. Önümüzde çetin bir kış mevsimi var, şimdiden kar soğukları bastırmışken, aracınızın sıcak hava üretememesi gibi önemli bir soruna karşı ihtiyacınızı karşılayabilecek pratik bilgiler derledik...
Soru: 

Son zamanlarda soğuk sabahlarda ısıtıcımın sıcak hava vermediğini fark ettim. Kış yaklaşırken bu sorunu çözmek istiyorum. 

Cevap: 

Aracın kabinini ısıtmak için olan metotlar motoru soğuk tutmak için olanlardan çok da farklı değil. Aslında, tüm bunlar birbirine bağlı. Motorun içerisinde soğutucu dolaşır ve motorun ısısını içine çeker. Sonuç olarak radyatör yoluyla dış hava ile değiştirilir. Daha küçük bir radyatör olan ısıtıcı çekirdeği, kabini sıcacık tutabilmek için aynı soğutucuyu kullanır. Genelde bu kurulumda iki şey hatalı olur.

Kontrol edilmesi gereken ilk parça motor sıcaklığı. Soğumuş motorları hızlı ısıtmak, soğutucu akım ısı ayarlayıcısı ile sınırlandırılmıştır. Termal vana sıcak olduğunda açılır, soğuk olduğunda ise kapanır. Termostat (ısı ayarlayıcısı) aşındığında sıkışarak açık ya da kapalı kalır. Bu durumda ya aşırı ısınma ya aşırı soğuma gerçekleşir. Yıpranmış termostat kabinin yeterince ısınmasını önlüyor olabilir. Termostatın değiştirilmesi ya 20 dakikanızı alır ya da gerçekten büyük bir zorluk çıkarır. Değiştirmenin nasıl olacağını öğrenmek için servis kılavuzuna bakın. 

Eğer termostatta problem yoksa, ısıtıcı çekirdeğindeki soğutucu akışı artan yapışkan madde yüzünden sınırlanmıştır. Soğutucu değişiklikleri sırasında toz ve kirler birikebilir ve ısıtıcı çekirdeğinde toplanabilir. Su pompalarındaki ısıtıcı hortumların bağlantısını keserek su ile temizleme gerçekleştirebilirsiniz. Sıkıştırılmış havayla da yapışkan maddeyi giriş hortumundan çıkarabilirsiniz. Eski soğutucuyu imha ettiğinizden emin olun. Çekirdeği birkaç kez musluk suyu ile doldurup aynı şekilde temizleyin. Çekirdeği soğutucu ve hortumlarla yeniden doldurun. Bu düzenlemelerin hiç biri zor değil ama ısıtıcı çekirdeği su ile temizlemek biraz karışık, haliyle aracınızı bir servise götürmeyi de seçebilirsiniz.

http://www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim