• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

En iyi "Focus" 52.4 bin TL'den geldi

En iyi "Focus" 52.4 bin TL'den geldi
Focus, Ford'un yeni tasarım dili ile yenilendi. Artırılan güvenlik ve konfor teknolojileri ile segmentinde fark yaratmaya hazırlanan Focus, iç mekanında da daha pratik kullanım özellikleri sunuyor.

Ford’un küresel ölçekte en çok satılan modeli olmasının yanı sıra, “Dünyanın En Çok Satılan Otomobili” unvanını koruyan Ford Focus’un yeni nesli Türkiye ’de pazara sunuluyor. Yeni Ford Focus, sedan, hatchback ve station wagon gövde seçeneklerinde 1.0 litreden 1.6 litreye uzanan, benzinli ve dizel motor opsiyonları sunuyor. 

Yücetürk: Türkiye’de 275 bin adetten fazla Focus satıldı 

Yeni Ford Focus lansmanında söz alan Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, dünyada satışa sunulduğu 1998’den günümüze 12 milyonu aşkın adet satılan Ford Focus’un sadece 2013’te global olarak, toplam 140 ülkede 1.1 milyon adet satıldığını söyledi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ford Focus, 1999’da satışa sunulduğu Türkiye pazarında üç nesil toplamında 275.000 adedi aşkın satış başarısına ulaşırken sadece 2013’te 26.500 adet satıldı. 2014’ün sonuna kadar Yeni Focus’tan 3.000 adet satmayı hedefliyoruz.” 

“Bugüne kadar üretilen en iyi Focus” 

Yücetürk, dünyanın en çok satılan otomobili Focus’un yeni neslinin hem gelmiş geçmiş Focus’ların en iyisi olduğunu hem de C Segmenti’ndeki en iyi seçenek olacağını düşündüklerini dile getirdi. Lansmanı yapılan araç için, “Bugüne kadar üretilen en iyi Focus” nitelendirmesinde bulunan Özgür Yücetürk, “Tüm özellikleri ile müşterilerimize arzu duyarak kullanmak istedikleri bir otomobil sunmaktayız. Focus’un referans olarak gösterilen sürüş keyfi, yeni nesil direksiyon ve yürüyen aksam ile bir üst seviyeye taşınıyor.” dedi. Focus’un her bir neslinde kendi segmentindeki standartları belirlediğini ifade eden Yücetürk, “Focus’un Premium güvenlik donanımlarını demokratikleştirme hareketini bu yenilenme sürecinde de sürdürerek ve üst sınıflardaki teknolojileri orta sınıfta da sunarak, segmenti içinde benzersiz olmayı sürdürüyor.” dedi. 

Daha konforlu, daha güvenli 

Yeni Focus, 2011’de tanıtılan üçüncü nesil Focus ile sınıfında ilk defa sunulan güvenlik ve konfor teknolojilerini daha da geliştiriyor. Focus’ta sunulan otomatik park sistemi, paralel park yapmanın yanısıra, dikey park etme sistemi ve paralel parktan çıkmayı sağlayan paralel park çıkış yardımı özellikleri ile çok daha fonksiyonel. Yine halihazırda sunulan Ford SYNC araç içi iletişim sisteminin 2. jenerasyonu SYNC 2, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik renkli ekran ile müzik sistemi, navigasyon, iklim kontrolleri ve uyumlu cep telefonlarına daha kolay erişim sağlayan ileri düzey bir sesle kontrol sistemini içeriyor. 

Ödüllü motor seçenekleri 

Yeni Ford Focus, üç sene üst üste “Yılın Motoru” ödülü alarak benzersiz bir başarıya ulaşmış olan 1.0L EcoBoost 125 PS versiyonu ile sunulurken diğer bir benzinli motor seçeneği olan 1.6L TI-VCT, Euro 6 emisyon seviyesinde 125 PS manuel ve Powershift Otomatik şanzıman seçeneği ile sunulacak. Yeni Focus’ta 1.6L TDCi dizel motorlar 95 ve 115 PS olmak üzere 2 ayrı versiyon ve 6 ileri manuel şanzıman ile sunulacak. Yeni Focus’un ortalama yakıt tüketim değerleri; 1.0L EcoBoost 125 PS için 4.8 lt/100 km, 1.6L Ti-VCT 125 PS için 6.0 lt/100 km ve 1.6L TDCi 95 PS ve 115 PS için de 4.5 lt/100km. 

3 donanım seviyesi ile sunuluyor 

Yeni Focus’un Trend X donanım seviyesinde, alüminyum alaşım jantlar, manuel klima, ön sis farları, hız kontrol sistemi ve ayarlanabilir hız sınırlayıcı, deri direksiyon simidi, ESP, Yokuş Kalkış Desteği, Dinamik Tork Kontrolü (TVC) ve Ford MyKey standart olarak sunuluyor. Yeni Focus’un Style donanım seviyesinde bunlara ek olarak; otomatik kararan iç dikiz aynası, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, elektrikli katlanır yan aynalar ve perde hava yastıkları standart olarak sunulan başlıca özellikler. Üst donanım seviyesi olan Titanium donanım seviyesinde, Style donanım seviyesine ek olarak; anahtarsız çalıştırma, otomatik klima, gelişmiş otomatik park sistemi, SYNC 2 araç içi iletişim sistemi, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik renkli ekran standart olarak sunulan özellikler arasında. Titanium donanım seviyesinde opsiyon olarak sunulan şerit takip sistemi, şeritte kalma yardımcısı, otomatik uzun far, sürücü dikkat takip sistemi, aktif şehir içi güvenlik sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve çapraz trafik uyarı sisteminin yer aldığı Tekno Paket ile yeni Focus’u zenginleştirmek mümkün. Titanium donanım seviyesinde sunulan diğer opsiyon paketleri ise Dinamik Ön Far Sistemi’ni içeren Bi-Xenon Paketi, Geri Görüş Kamerası’nı içeren Navigasyon Paketi ve elektrikli sunroof.Focus, 140 ayrı pazar için yıllık 1.5 milyon adet üretim kapasitesine sahip 8 ayrı fabrikada üretiliyor. 

Bu haber toplam 2155 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim