• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

‘Yerli otomobil 2020’den önce gelebilir’

‘Yerli otomobil 2020’den önce gelebilir’
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil konusunda yoğun çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Şu andaki gelişmeler 2020'den önce bir Türk otomobil markasının Türkiye ve dünya yollarında arz-ı endam edeceği yönünde." dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Şu andaki gelişmeler 2020'den önce bir Türk otomobil markasının Türkiye ve dünya yollarında arz-ı endam edeceği yönünde"  dedi. 

Işık, TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Hexagon Studio'yu ziyaret etti. Buradaki Ar-Ge merkezini gezen Işık, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. 

Firma tarafından prototipleri üretilen araçları inceleyen Işık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin otomobil dizayn etmesinin, bilgiyi üretip, işleyip ve ticarileşmesinin çok önemli olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı başarının takdir edilmesi gerektiğini ifade eden Işık, bunu Hexagon Studio'da da gördüğünü kaydetti. 

Işık, Türkiye'deki bazı firmalarının bu konuda önemli mesafeler aldığını dile getirerek, "Hexagon, uzay üssü niteliğinde bir otomotiv geliştirme ve araştırma merkezi. Türkiye artık bu bilgileri üretiyor, gerektiğinde satıyor. Artık Türkiye bilgi ihraç eden ülke konumunda. Henüz arzu ettiğimiz noktada değiliz, şu anda 1 milyar doların altındayız yıllık bilgi ihracatımız ama hızla bu rakamın artacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

Bakan Işık, "Türkiye'nin burada gezip gördüğümüz, incelediğimiz araç ve mühendislik bilgisi, artık Türkiye'nin yerli bir markayı kendi imkanlarıyla ortaya çıkarmasının mümkün olduğunu çok daha net olarak ortaya koydu" diyerek, şöyle konuştu: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde ortaya koyduğu bu hedefin hayata geçmesi  için önemli çalışma yürütüyoruz. Bugün Hexagon'u gezdikten sonra gördüğümüz şu ki Türkiye özellikle gücünü birleştirirse bu sektörde çalışan insanlarımız arasında güçlü işbirliği yaparsak tahminimizden daha kısa sürede yerli otomobili Türkiye'nin yollarına çıkarmış oluruz. Şu anda yerli otobüsümüz var aslında yerli minibüsümüz de var ama yerli otomobil konusunda dünyada kıyasıya rekabet var. Biz de burada yerli otomobili tamamen Türkiye'nin kendi imkanlarıyla ortaya koyabiliriz, çıkarabiliriz, yerli bir markayı buradan rahatlıkla çıkarabiliriz. Bununla ilgili çalışmamız da yoğun şekilde devam ediyor." 

"Yerli otomobil için ümidim ve arzum çok daha arttı" diyen Işık, şunları kaydetti: 

"İnşallah en kısa sürede bu işi ete ve kemiğe büründürmek mümkün olacak. Şu anda otomobil sektöründe dünyada büyük bir yarış var. Adeta bir savaş var. Burada bir markanın ortaya çıkmasını hükümet olarak önemsiyoruz. Gerek Hexagon, gerekse bazı firmalarımız artık bu bilgiye ve teknolojiye sahip ama önemli olan buradan bir marka çıkarmak ve Türk markasının sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın yollarında arz-ı endam etmesini sağlamak. Bu açıdan da yakında bu çalışmaları somut bir noktaya getirip sizlerle de paylaşacağız. Hedef olarak 2020'den önce her şeyiyle satılan bir otomobil çıkarmayı hedeflemiştik, şimdi onunla ilgili yoğun çalışmalar yapıyoruz. Ümit ederiz ki daha erken çıkar ama biraz da ihtiyatlı konuşmak durumundayız. Şu andaki gelişmeler 2020'den önce bir Türk otomobil markasının Türkiye ve dünya yollarında arz-ı endam edeceği yönünde."  

http://www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 919 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim